string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Andersson: ‘Ga band met plezier dragen’.

Woensdag 03 augustus 2011 om 09:56

Petter Andersson hoorde enkele uren voor de start van de persdag dat hij komend seizoen de aanvoerder is van FC Groningen. De Zweed had het niet verwacht, maar is ‘heel erg trots’ op de band waarop de vlag van de provincie Groningen is afgebeeld.

Andersson kreeg het nieuws kort voor de persconferentie van zijn trainer Pieter Huistra te horen: “Ik hoorde het vlak voor de training van dinsdagmiddag. Ik wist dat ik als basisspeler een kans zou maken om misschien aanvoerder te worden. Maar daar ging ik niet vanuit. Ik ben heel erg trots. Het is een mooie taak voor mij.”
De aanvallende middenvelder heeft door twee kruisbandblessures een moeilijke tijd achter de rug, maar maakte in oktober 2010 zijn rentree: “Als je kijkt naar de eerdere zware blessures dan had ik dit natuurlijk niet verwacht. Maar ik voel me lichamelijk en mentaal sterk. Ik heb vertrouwen in mezelf en de ploeg. Misschien straal ik dat wel uit en ben ik daarom gekozen tot aanvoerder.”
In de laatste play-offwedstrijd tegen ADO Den Haag stond Andersson voor het eerst weer 90 en zelfs 120 minuten binnen de lijnen: “Ik had deze zomer voor het eerst bij FC Groningen een vakantie zonder revalidatie en kon vanaf het begin met de voorbereiding meedoen. ik voel me nu fit en sterk, heb heel veel zin in het seizoen. Ik ga de aanvoerdersband komend seizoen in elk geval met plezier dragen.”
Zijn trainer Huistra over het aanvoerderschap: “Petter geldt als een rolmodel binnen de spelersgroep. Hij is een speler die heeft bewezen met tegenslagen om te kunnen gaan en is bovendien de Nederlandse taal erg goed machtig. Kees Kwakman en Dusan Tadic zullen hem assisteren in zijn taak als aanvoerder.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’