‘Andersson en Nevland “Helden van Weleer” bij feest der herkenning’

6 november 2018

In de 696ste online nieuwsbrief van directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de gewonnen uitwedstrijd tegen Excelsior, kijkt hij vooruit naar de Derby van het Noorden, op Super Sunday in Groningen, wijst hij op de Promotiedagen in MartiniPlaza en kondigt hij de eerste twee namen aan voor de wedstrijd der herkenning op zondag 2 december tegen NAC Breda waarbij ‘Helden van Weleer’ worden begroet.

 “We hebben afgelopen vrijdag een even verdiende als belangrijke zege geboekt op Excelsior. De goede thuiswedstrijd van een week eerder tegen PSV kreeg in Rotterdam een vervolg, met dit verschil dat we er nu ook een tastbaar resultaat aan konden koppelen. De stevige 2-4 overwinning geeft vertrouwen en hopelijk hebben we hiermee de weg naar boven ingeslagen.”
 
Super Sunday
“Dat mogen we komende zondagmiddag gaan bewijzen. In eigen huis komt sc Heerenveen op bezoek. Voor deze Derby van het Noorden zijn nog kaarten verkrijgbaar, bijvoorbeeld heel eenvoudig online via deze website. De aftrap in het Hitachi Capital Mobility Stadion is om 12.15 uur.”
 
“Voor het eerst kun je als sportliefhebber komende zondag drie wedstrijden van de topsportclubs in Groningen achter elkaar bezoeken. Naast en na ons eigen competitieduel spelen de basketballers van Donar en de volleyballers van Abiant Lycurgus een thuiswedstrijd. Met deze twee clubs zijn de handen ineen geslagen en dat leidt komende zondag tot een ‘Super Sunday’ in Groningen.”
 
Kaartverkoop
“Als rond 14.00 uur het eindsignaal klinkt bij FC Groningen – sc Heerenveen begint Donar een uur later (om 15.00 uur – red.) in MartiniPlaza tegen Apollo uit Amsterdam. Aansluitend speelt Abiant Lycurgus om 18.00 uur de topper tegen Draisma Dynamo uit Apeldoorn. Super Sunday is een gezamenlijk initiatief om de topclubs uit Stad en alle supporters dichter bij elkaar te brengen.”
 
“De kaartverkoop voor onze Eredivisiewedstrijd loopt via de reguliere verkoopkanalen. Voor de beide andere wedstrijden is het mogelijk om voor een gunstige prijs via de website van Donar kaarten aan te schaffen. Iedereen met een geldige kaart voor de basketbalwedstrijd van Donar tegen Apollo Amsterdam, heeft tevens gratis toegang tot de volleybalwedstrijd, die daarna wordt gespeeld tussen Lycurgus en Dynamo. Tevens hebben de seizoenkaarthouders van Lycurgus vrije toegang tot de wedstrijd van Donar.”
 
Promotiedagen
“Vandaag en morgen (dinsdag en woensdag – red.) staan de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord-Nederland weer op het programma. FC Groningen is wederom met een grote delegatie ruim vertegenwoordigd in MartiniPlaza. Samen met een aantal sponsorrelaties vormen wij het inmiddels traditionele FC Groningen Plein. Ontmoet ons bij stand 6020. U wordt van harte uitgenodigd op een van beide dagen ons plein te bezoeken!”
 
Voetbaltechnische bijeenkomsten
“Deze week organiseert de opleiding van FC Groningen twee speciale themabijeenkomsten voor jeugdtrainers, teambegeleiders en betrokkenen bij het jeugdvoetbal in Noord-Nederland. Tijdens deze bijeenkomsten gaan experts aan de hand van praktijkvoorbeelden aan de slag met specifieke thema’s, die spelen binnen het jeugdvoetbal.”
 
“FC Groningen traint op vier locaties in de regio met talentvolle onder-9-, onder-10- en onder-11-pupillen, die daarnaast bij hun eigen vereniging actief zijn. Deze talenten maken kans om door te stromen naar de opleiding van FC Groningen. De voetbaltechnische bijeenkomsten worden georganiseerd op de vier locaties bij de verenigingen vv Roden, vv Wildervank, sv Bedum en vv LTC Assen.”
 
“Morgenavond (woensdag 7 november – red.) is er een voetbaltechnische bijeenkomsten bij vv Wildervank met als thema ‘Leren om beter te bewegen binnen een voetbaltraining’ en vrijdagavond 9 november luidt het onderwerp ‘Hoe ga ik als trainer om met alle verschillen tussen kinderen en hun gedrag’ bij vv LTC Assen.”
 
‘Helden van Weleer’
“Vorige week kondigden wij vanaf deze plaats al aan dat we achter de schermen druk bezig zijn met de organisatie van een bijzonder initiatief rond onze thuiswedstrijd op zondag 2 december tegen NAC Breda. Zoals inmiddels wellicht bekend, zal die dag voor alle oud-spelers en -trainers van de club – en daarnaast natuurlijk ook voor alle supporters – een feest der herkenning worden met een weerzien van vele ‘Helden van Weleer’.”
 
“Bij het afscheid van het toenmalige Stadion Oosterpark op zondag 18 december 2005 werd voor het laatst een dergelijk evenement gehouden. Dertien jaar later trachten wij zoveel mogelijk oud-spelers en -trainers naar Groningen te krijgen om hen in het zonnetje te zetten rondom ons thuisduel met NAC Breda, op zondag 2 december. Deze keer zullen de ‘Helden van Weleer’ een ereronde maken langs de tribunes.”
 
Namen
“We proberen zoveel mogelijk spelers en trainers met een FC-verleden persoonlijk te benaderen en het enthousiasme onder hen die wij al hebben weten te bereiken is groot. De eerste twee namen van oud-spelers die hun aanwezigheid hebben aangekondigd, kunnen we noemen. Dat zijn die van de voormalige publiekslievelingen Petter Andersson en Erik Nevland! De komende periode zullen wij nog meer namen van coryfeeën bekendmaken. De kaartverkoop voor deze unieke middag op zondag 2 december loopt reeds, online via deze website.”
 
Contracten Kids United
“We beëindigen deze nieuwsbrief met de mededeling dat ondergetekende vrijdagmiddag bij het Indoor Sports Centre in Groningen ‘contracten’ gaat overhandigen aan een aantal frame-voetballers van Kids United. Dit zijn voetballertjes met een lichamelijke beperking die niet zelfstandig kunnen lopen, maar wel met een zogenaamde ‘dorsale rollator’. Met het overhandigen van de ‘contracten’ worden ook deze voetballertjes – net als de overige leden van Kids United – ‘officieel’ spelers bij FC Groningen.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws