string(9) "claudebot"

Andere voorbereiding voor Twente; weerzien met Tadic.

Vrijdag 10 augustus 2012 om 15:38

FC Twente speelde de afgelopen weken – naast de verschillende oefenwedstrijden – in Europees verband in de voorrondes van de Europa League. De ploeg uit Enschede won afgelopen donderdag in Tsjechië van Mlada Boleslav met 2-0 en heeft inmiddels het vizier gericht op FC Groningen.

Met een doordeweekse reis naar Tsjechië in de benen is de voorbereiding van FC Twente op het duel met FC Groningen anders dan bij de Trots van het Noorden. “Wellicht kunnen we daarvan profiteren,” zinspeelde Maaskant op mogelijke extra belasting bij de ploeg van zijn collega Steve McClaren. “Al heb ik in het verleden zelf in die situatie gezeten met NAC Breda en toen wonnen we de eerste acht competitiewedstrijden en stonden we bovenaan. Er is dus niet zo veel over te zeggen.”
Oude bekende
Bij FC Twente komt FC Groningen zondag een oude bekende tegen. Dusan Tadic maakte deze zomer de overstap van het hoge noorden naar de Tukkers in het oosten. En waar Tadic in Euroborg standaard aan de linkerkant stond, bezette hij bij FC Twente al meerdere posities voorin. “Uiteraard hebben we de ontwikkelingen van FC Twente gevolgd, maar het spelsysteem heeft me niet verrast,” meent Maaskant. “We zullen rekening houden met Tadic, maar mijn spelers kennen hem goed.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’