string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Andere opzet eerste selectie en Beloften.

Donderdag 07 april 2011 om 16:12

FC Groningen gaat vanaf volgend seizoen werken met een andere opzet voor de eerste selectie en de selectie van Jong FC Groningen. Nu is er nog sprake van twee aparte groepen, vanaf het seizoen 2011/2012 zullen deze samensmelten tot één gezamenlijke selectie.

Deze groep zal bestaan uit ongeveer 32 spelers, onderverdeeld in een A-kern – voor het eerste elftal – en een Beloftenkern, met name bedoeld voor de invulling van Jong FC Groningen. Deze grote selectie zal veelal als één groep trainen, uiteraard regelmatig opgedeeld in subgroepen en gedifferentieerde trainingen.
Reden
Manager technische zaken Henk Veldmate legt de reden uit voor de verandering van de sportieve koers. “We willen de afstand tussen de Beloften en de eerste selectie kleiner maken. Wij denken dat door in elkaars bijzijn en gezichtsveld te trainen met name de talenten zich nog nadrukkelijker kunnen ontwikkelen. Bovendien willen we door het indikken van de kwantiteit, de kwaliteit laten toenemen.”
Trainingen
De trainingen van de nieuwe selectie zullen voornamelijk plaatsvinden op het TCN Trainingscomplex, gelegen achter Euroborg naast de Mediacentrale. Daarnaast kan er ook nog gebruik worden gemaakt van de trainingsfaciliteiten op Sportpark Corpus den Hoorn, waar Jong FC Groningen momenteel traint.
De veranderde opzet van de samenstelling van de selectie leidt niet tot wisselingen binnen de technische staf van FC Groningen. Pieter Huistra, Erwin van de Looi en Ruud Hesp (allen eerste selectie) en Dick Lukkien, trainer van Jong FC Groningen, hebben doorlopende contracten bij de Trots van het Noorden.
Mutatie
Er zal wel een mutatie plaatsvinden binnen de medische staf. Vanaf volgend seizoen zullen twee fysiotherapeuten fulltime beschikbaar zijn voor de selectie, te weten Peter Eppinga en Wouter van den Berg. FC Groningen neemt na ruim 20 jaar afscheid van Ton Rozema, met wie de club op parttime basis een samenwerking had.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’