string(9) "claudebot"

Andere keuzes tegen Roda JC.

Vrijdag 01 november 2013 om 14:51

Nick van der Velden keert, mits hij fit is, komende zondag terug in de basisopstelling van FC Groningen. De aanvaller was de laatste twee wedstrijden niet beschikbaar voor trainer Erwin van de Looi en volgde vrijdag de volledige groepstraining op het TCN-Trainingscomplex. De oefenmeester houdt nog een slag om de arm. Van de Looi beargumenteerde tijdens het wekelijkse perspraatje zijn keuzes voor de beoogde basisopstelling van komende zondag.

“Iedereen weet dat Nick van der Velden een belangrijke speler voor ons is, maar we willen geen gekke dingen doen. Hij heeft een vervelende liesblessure gehad en heeft vandaag weer volledig meegetraind. Het is afwachten hoe hij daarop reageert. Aan de hand daarvan gaan we morgen (zaterdag – red.) kijken of hij kan spelen. Uiteraard heeft Nick daar zelf ook een stem in. Van der Velden is belangrijk voor ons, we willen hem er graag bij hebben, maar nemen geen onnodige risico’s.”
Niet fris
Een terugkeer van Van der Velden kan voor Krisztian Adorjan weleens betekenen dat hij genoegen moet nemen met een plekje op de bank. De Hongaar werd midweeks in de bekerwedstrijd tegen Capelle in de rust gewisseld. “We vonden hem tegen Capelle niet fris ogen. Die jongen loopt op zijn tenen wat betreft belasting. Niet alleen in de wedstrijden, hij moet ook nog wennen aan de intensiteit van de trainingen en het hogere niveau waarop hij nu speelt.”
“Hij is daarnaast een paar keer onderweg geweest met Jong Hongarije en woont in een voor hem nieuwe leefomgeving. Het is voor ons niet meer dan logisch dat zoiets veel vraagt van een jonge speler. Ik vind dat hij uitstekend op de rechterkant kan spelen en dat hij goed kan voetballen, dus komt dat wel goed.”
Mogelijkheden
Van de Looi verklapte dat Richairo Zivkovic tegen Roda JC zijn basisdebuut gaat maken. “We zoeken per wedstrijd naar de beste opstelling. We kijken naar de tegenstander, wat we moeten verwachten en de ontwikkeling van onze eigen spelers. Ik denk dat er tegen Roda JC mogelijkheden liggen met Richairo in de spits.”
De entree van Zivkovic betekent dat Michael de Leeuw niet in de punt van de aanval zal staan. “De Leeuw speelde de tweede helft tegen Capelle vanaf rechts en ik vond dat hij het daar beter deed dan in de spits. Michael is een speler die het vooral moet hebben van de aanvoer vanaf de zijkanten en die was er niet. Daarom had hij het moeilijk. Ik was niet geheel tevreden, maar ook niet ontevreden over hem.”
Van de Looi ziet ook in Andraz Kirm een optie voor de rechterflank. “Hij had twee goeie invalbeurten en zit er weer aan te komen. Natuurlijk baalt Andraz dat hij nu niet speelt, maar hij is een jongen die altijd honderd procent traint en door blijft gaan.”
Goed nieuws
Afsluitend is er nog goed nieuws uit de ziekenboeg. Hoewel over de afwezigheidsduur van Género Zeefuik nog niets valt te zeggen, is David Texeira weer aangesloten bij de groepstraining. “David heeft vandaag uitstekend getraind. Hij is nog niet wedstrijdfit, maar het is mooi dat hij er weer aan zit te komen. Verder was het goed dat Henk Bos vandaag voor het eerst na zijn zware knieblessure weer op het veld stond. Het is voor een speler altijd een mooi moment wanneer hij na een lange blessure weer zijn voetbalschoenen kan aantrekken en het veld op mag. Ook al is dat slechts drie rondjes lopen met de groep. Zowel Nick Bakker als Bos zitten op schema wat betreft hun revalidatie, maar de moeilijkste fase komt natuurlijk nog, de volledige aansluiting bij de groep.”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

21 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus