string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Alternatief programma voor selectie.

Donderdag 17 april 2014 om 10:02

De selectie van FC Groningen heeft in aanloop naar het competitievrije voetbalweekend een alternatief programma. Donderdagochtend is de veldtraining vervangen door een bosloop en donderdagmiddag gaat de groep de zaal in om floorball te spelen.

Komende zondag staat de KNVB-bekerfinale in Rotterdam op het programma, tussen PEC Zwolle en Ajax. Om die reden is er in het paasweekeinde geen Eredivisievoetbal. Voor FC Groningen betekent dit geen verplichtingen op het veld. Om goed uitgerust en voorbereid aan de laatste twee competitiewedstrijden te beginnen en daarna een succesvolle deelname aan de play-offs te realiseren, krijgt de selectie van vrijdag tot maandagmiddag vrijaf van de technische staf.
Bosloop
De veldtraining van donderdagochtend is omgezet in een bosloop in de omgeving van Glimmen. Donderdagmiddag gaat de groep de zaal in op het Zernikecomplex in Groningen om floorball te spelen. Dit is een populaire Scandinavische indoorsport, die zich het best laat vergelijken met ijshockey, maar dan op een zaal- in plaats van ijsvloer. Onder andere Rasmus Lindgren is goed bekend met floorball. In zijn geboorteland Zweden heeft de aanvoerder van FC Groningen dit vroeger veel gespeeld. In voorgaande jaren hebben Scandinavische spelers van de club vaker deze indoorsport in Groningen beoefend, onder wie Andreas Granqvist, Tim Sparv en Fredrik Stenman.
Hervatting
Na de vrije dagen op vrijdag, zaterdag en zondag, komt de selectie maandagmiddag weer bijeen in Euroborg voor de eerste veldtraining in aanloop naar de hervatting van de competitie op zondag 27 april in Kerkrade tegen Roda JC. Een week later, op zaterdag 3 mei, volgt de gezamenlijke laatste speelronde van de Eredivisie. FC Groningen speelt dan in eigen huis tegen Heracles Almelo. De aftrap in Euroborg is om 18.45 uur.
De woensdag daarop, 7 mei, starten de play-offs om een Europees ticket. FC Groningen heeft in de laatste twee competitieronden aan één punt voldoende om definitief zeker te zijn van deelname aan het toetje van het seizoen. De ploeg van trainer Erwin van de Looi bezet momenteel de achtste plek op de ranglijst, met slechts één punt achterstand op nummer 7 AZ. De voorsprong op de achtervolgers SC Cambuur en PEC Zwolle bedraagt zes punten.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’