Allemaal blije gezichten op Top Sportdag

20 februari 2020 / vandaag

Meer dan honderd valide en minder-valide kinderen beleefden woensdagmiddag 19 februari een fantastische dag tijdens de Top Sportdag ‘De Gezonde Beweging’. De dag werd georganiseerd vanuit onder andere Health I Port en Healthy Ageing Network (HANNN) met medewerking van de topclubs in Groningen. De Top Sportdag is dé sportdag die geschikt is voor elke sporter en leverde een dag vol sportplezier en blije gezichten op. 

topsportdag2

Samen sporten, met elkaar én met topsporters uit de stad Groningen. Het kon allemaal in de ACLO in Groningen tijdens deze schitterende sportactiviteit in de voorjaarsvakantie.
 
Leonel Miguel, Remco Balk, Milan de Koe en Nikolas Talo, allen spelend in de opleiding van FC Groningen, waren namens de Trots van het Noorden aanwezig bij de Top Sportdag. Ook FC Groningentrainer onder-19 Peter Hoekstra en medewerkers van Stichting FC Groningen in de Maatschappij speelden actief mee of verzorgden een voetbalclinic. Uiteraard kon mascotte Groby niet ontbreken.
 
De Top Sportdag is een unieke sportdag in de voorjaarsvakantie waar iedereen aan kan meedoen. Valide en minder-valide kinderen sportten deze dag samen en konden deelnemen aan voetbal-, volleybal-, basketbal-, korfbal- of (ijs)hockeyclinics. Net als FC Groningen waren ook topspelers en -speelsters van de andere stad Groningse topclubs aanwezig in de ACLO.  Daarnaast waren er vele side-events als; boksen, sjoelen, fotobooth, smoothie bikes en smart lights (reactiespel met lichtjes).

topsportdag6

Net als de deelnemende kinderen, in de leeftijdscategorie van 7 tot 15 jaar, deden de voetballers van FC Groningen actief mee met de verschillende sporten. De Top Sportdag was een unieke kans voor kinderen om met en tegen je idolen te sporten, met elkaar te sporten en te ervaren hoe het is om te sporten als je rolstoel gebonden bent. Voor doven en slechthorenden waren er tolken aanwezig. De Top Sportdag was werkelijk voor iedereen toegankelijk!

topsportdag8

De deelnemers en ook de voetballers van FC Groningen beleefden een schitterende sportdag. “Het is fantastisch om zoveel blije kinderen te zien sporten,” aldus FC Groningen onder-19 aanvoerder Leonel Miguel. Vanzelfsprekend was er tussen de clinics door genoeg ruimte voor een foto, handtekening op praatje met de verschillende topsporters. Iedereen kon terugkijken op een meer dan geslaagde dag.

topsportdag 1
topsportdag 7
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws