Vrijdag 20 maart 2009 om 12:17

Enkel D2 wist middels een zege op Urk de drie punten te pakken. C1 speelde in een boeiend gevecht gelijk tegen AZ. Nederlagen waren er voor C2 en A1 tegen respectievelijk AZ en Feyenoord.

URK D1 0-4 FC GRONINGEN D2
—————————————————————————
Net als enkele weken geleden was Urk D1 geen partij voor de ploeg van trainer Peter Hoekstra. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk een ruime 0-4 zege voor de eerstejaars D-pupillen. Stan Haanstra opende in het eerste half uur de score. Na rust bepaalde Stan middels zijn 37ste en 38ste competitietreffer van het seizoen de stand op 0-3. Dave Bosgraaf maakte met zijn zevende treffer de 0-4. FC Groningen was het gehele duel sterker maar vergat om de score hoger op te voeren. D2 blijft ook na vandaag lijstaanvoerder.
FC GRONINGEN C2 1-3 AZ C2
De eerstejaars C-junioren leden op Corpus den Hoorn een kansloze nederlaag tegen AZ. De ploeg van trainer Eric Muntendam begon mat aan de wedstrijd. Na een afgeslagen corner werd de bal van buiten de zestienmeter in de bovenhoek geschoten. Dat betekende al in de tweede minuut van de wedstrijd een achterstand tegen de sterke Alkmaarders. Ruim een kwartier later was de voorsprong verdubbeld en doelman Wieger Sietsma was daarna ook bij de 0-3 kansloos. In de laatste minuut voor rust was het Glenn Bijl die met een laag schot de ruststand op 1-3 bepaalde. In de tweede 35 minuten nam AZ gas terug en bleef de verdediging van FC Groningen eenvoudig op de been. De aanval was echter machteloos om kansen te creeeren. Volgende week is Feyenoord op Corpus den volgende tegenstander.
AZ C1 3-3 FC GRONINGEN C1
In een spectaculaire wedstrijd hebben de tweedejaars C-junioren een punt overgehouden aan het duel met AZ op sportpark ‘t Lood. Net als eerder dit seizoen op Corpus den Hoorn stond ook vandaag na 70 minuten een 3-3 eindstand op het scorebord. Via Tigran Gazarjan kwam de ploeg van trainer Grafton Holband in de zesde minuut op voorsprong. Vier minuten voor het verstrijken van de eerste helft kwam de thuisploeg, vorige week op eigen veld nog te sterk voor Twente/Heracles, langszij. Na rust gebeurde er van alles. Kevin Mennega schoot FC Groningen naar 1-2 waarna de C2 vanaf de 52ste minuut met tien man verder moest. Wegens het neerhalen van de tegenstander kreeg doelman Jakov Milic de rode kaart. De strafschop werd benut en met aanvaller Hans Hateboer in het doel kon de stormloop van AZ beginnen. Tien minuten voor tijd leken de Alkmaarders het duel te beslissen (3-2) maar op karakter, en een treffer van opnieuw Tigran in de 68ste minuut, sleepten de mannen van Grafton Holband toch nog een punt uit het vuur. Een verdiend punt voor FC Groningen dat een kopbal van Ifeayi Gorissen in de laatste minuut nog tegen de lat zag gaan.
FEYENOORD A1 2-1 FC GRONINGEN A1
Net als FC Groningen B1 eerder dit seizoen gingen ook de A-junioren van FC Groningen in de slotfase onderuit tegen Feyenoord. Op Varkenoord eindigde het duel in de eredivisie in een 2-1 overwinning voor de Rotterdammers. De ploeg van trainer Paul Raveneau liet het na om al na twintig seconden op voorsprong te komen. Voor een leeg doel schoot Leandro Bacuna de bal echter in het zijnet. Gedurende de eerste helft had Feyenoord wel het betere van het spel. Dat resulteerde in de 39ste minuut in een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. In de tweede helft kwam FC Groningen goed voor de dag en was het zeker niet de mindere dan Feyenoord. Na een goed opgezette aanval in de 77ste minuut was het Leandro Bacuna die ditmaal wel wist te scoren. Het aantrekkelijke duel leek op een gelijkspel af te stevenen maar Feyenoord dacht daar anders over. Na een uitval maakte het twee minuten voor tijd alsnog de winnende treffer.