Matige resultaten vandaag voor de jeugdteams van FC Groningen. Enkel de D2 behaalde de volle buit, de overige teams speelden gelijk of verloren.

Teams Locatie Groningen
VITESSE A1 2-2 FC GRONINGEN A1
1-0 (7.), 1-1 Gijs Jasper (13.), 1-2 Gijs Jasper (29.), 2-2 (71.)
opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Jim de Leeuw, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Dennis van Duinen, Niels Stenekes, Yassine Zakir (83.Rutger Etten), Gerald Postma, Gijs Jasper, Ajdin Hrustic (73.Stan Haanstra), Kasper Oldenburger (73.Cedric Main).
De A-junioren van trainer Peter Hoekstra verspeelden op Papendal onnodig punten tegen Vitesse. De Arnhemmers kwamen al in de zevende minuut aan de leiding. Na een steekbal van Kasper Oldenburger was het Gijs Jasper die de gelijkmaker liet aantekenen. Daarvoor zag Daro Faraj een kopbal op de paal belandden. Een kwartier voor rust nam de groenwitte formatie een voorsprong. Niels Stenekes bediende Gijs Jasper die daarmee zijn tweede van de wedstrijd maakte. Na rust kreeg FC Groningen een zestal goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Gescoord werd er echter niet en dat deed de Gelderse ploeg middels een zondagsschot wel. In de slotfase redde de doelman nog op een inzet van Jim de Leeuw.
FC GRONINGEN B1 3-3 DWS B1
0-1 (3.), 1-1 Dennis Molema (8.), 1-2 (20.), 1-3 (38.), 2-3 Noel Wever (49.), 3-3 Tom van de Looi (52.)
opstelling FCG B1 Jan Wolters, Tim Riksman, Luuk Kuipers, Jan Hup, Nagesh Amatsaleh, Tom van de Looi (53.Mathijs Elderman), Dennis Molema (75.Sander de Grote), Daniel Bouman, Noel Wever (75.Ibrahim Dumduya), Ozan Kokcu, Jhurrey Margaritha (60.Luke Millar).
Koploper FC Groningen B1 leed in de Eerste Divisie Laag puntenverlies. In de beginfase van de wedstrijd maakte Dennis Molema een snel opgelopen achterstand ongedaan. Uit een corner waren het de Amsterdammers die wederom de leiding namen. Nadat Noel Wever de kans op de gelijkmaker had gemist was het DWS dat zelfs een derde treffer liet aantekenen. Dennis Molema was nog dichtbij maar tot tweemaal toe werd zijn inzet geblokkeerd. Na rust was met name de ploeg van trainer Marcel van Buuren gevaarlijk. Wever zag zijn schot gekeerd maar uit de hoekschop daaropvolgend kopte Wever wel raak. Niet veel later joeg Tom van de Looi met een strak schot de bal in de kruising: 3-3. Doelman Jan Wolters voorkwam een vierde tegentreffer terwijl bij de thuisploeg Ozan Kokcu het dichtst bij een winnende doelpunt was.
RODA JC B2 1-1 FC GRONINGEN B2
1-0 (14.), 1-1 Tom Boezerooy (20.)
opstelling FCG B1 Jos Broekmans, Givancy Phillips, Daniel Camara Bos, Daniel Teune, Oege Sietse van Lingen, Mark Westra, Marc Vegter, Daniel van Kaam, Teun Cools (70.Armani Mardjoeki), Martijn van Maastrigt (75.Daphny Phillips), Tom Boezerooy.
Na vier opeenvolgende overwinningen volgde vandaag een teleurstellend gelijkspel voor de onder-16 ploeg. “Roda JC speelde met een ruit op het middenveld en daar hadden we moeite mee. Door slordigheden in de opbouw kwamen we op achterstand en ondanks de snelle gelijkmaker waren we niet in staat om controle te krijgen over de wedstrijd,” vertelde trainer Sander van Gessel. Tom Boezerooy was de bejubelde man bij de Groningers. De aanvaller maakte halverwege de eerste helft gelijk. Van Gessel: “In de tweede helft ging het verdedigend iets beter maar brachten we aan de bal te weinig.” Beide teams creeerden nog een aantal kansen maar gescoord werd er in het Limburgse niet meer.
FC GRONINGEN C1 1-2 AFC C1
0-1 (5.). 0-2 (48.), 1-2 Mees Gootjes (65.)
opstelling FCG C1 Mats Roorda, Steyn Strijker, Ken Raghoebar, Mark te Velde, Rick Boyer, Mees Gootjes, Nick Kleen (57.Mark Jagt), Werner Bouma, Ashraf Hezam (36.Max de Jong), Sammy Crowther, Wilko van der Kooi.
Voor de tweede maal in de voorjaarscompetitie waren de tweedejaars C-junioren van FC Groningen niet opgewassen tegen AFC. Na een grote fout in de verdediging kwamen de gasten uit Amsterdam aan de leiding. Voorin ontbrak het bij de Groningers aan scherpte. Ashraf Hezam, Sammy Crowther en Nick Kleen waren wel een aantal malen gevaarlijk maar het net kon niet worden gevonden. Vlak voor rust kreeg AFC een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. In de tweede helft zag Nick Kleen een inzet gekeerd waarna Wilko van der Kooi van dichtbij in kansrijke positie miste. Na een kwartier in de tweede helft nam AFC verder afstand. Een kopbal van Sammy Crowther ging vervolgens rakelings voorlangs. Vijf minuten voor tijd zag een speler van AFC de rode kaart. De vrije trap werd door Mees Gootjes binnengeschoten. In de resterende minuten kon groenwit geen gevaar meer creeeren.
AJAX C2 4-1 FC GRONINGEN C2
1-0 (4.), 2-0 (16.), 3-0 (29.), 4-0 (35.), 4-1 Sven Jager (57.)
opstelling FCG C2 Daan Reiziger, Julian Fluks, Pim Betzema, Leonel Miguel, Quinten Anakotta, Max Hamelink (56.Jules Anakotta), Gerwin Heidema (46.Tariq Lancelot), Joris Reiziger (36.Jarno Deuring), Giovanni Zwikstra, Joshua Sion (46.Sven Jager), Remco Balk.
De onder-14 ploeg leed wederom een grote nederlaag in een uitwedstrijd. Op sportpark De Toekomst was het duel al na een helft beslist. “Toen was het al over en uit. Zij kregen zes goede kansen en wij vier,” zei trainer Gerard Wiekens, Joshua Sion miste de kans op een treffer. “Als je scoort dan blijft het een wedstrijd maar dat gebeurde niet. Daarnaast waren zij op alle plekken net iets beter.” Na rust ging het beter met de Groningers. Sven Jager trof doel. Wiekens: “In de tweede helft speelden we met de mouwen omhoog en deden we echt mee. Maar voor rust toonden we teveel ontzag voor de tegenstander en liepen we achter de feiten aan.”
FC GRONINGEN D2 5-1 OLDE VESTE ’54 D1
0-1 (7.), 1-1 Rida Ajouaou (14.), 2-1 Olivier van der Tuin (16.), 3-1 Olivier van der Tuin (49.), 4-1 Jamai Bont (51.), 5-1 Olivier van der Tuin (58.)
opstelling FCG D2 Liam Tyler, Redzer Veenkamp, Emircan Gulge, Stijn Hensema, Jesse Glasbergen, Revelino Slagveer, Jamai Bont, Bjorn Meijer, Rida Ajouaou, Olivier van der Tuin, Luciano Valente. Wissels: Bjorn Meijer, Rob Vegt, Maurilio de Lannoy, Tom van der Werff, Yannick Hettinga, Owen van der Vlag.
Olivier van der Tuin leidde FC Groningen D2 naar een ruime overwinning op Olde Veste ’54 D1. Met name voor rust bood de tegenstander uit Steenwijk prima partij. De ploeg van trainer Bote Talsma werd op de eigen helft gehouden en doelman Liam Tyler voorkwam met twee reddingen in eerste instantie een achterstand. Die kwam er na zeven minuten echter alsnog. De eerste dreigende aanval van de Groningers was meteen raak. Uit een hoekschop van Maurilio de Lannoy was Rida Ajouaou trefzeker. In de tegenaanval raakte Olde Veste de paal waarna Olivier van der Tuin beheerst de 2-1 scoorde. In het resterende gedeelte voor rust waren de beste mogelijkheden voor de gasten. Na rust was FC Groningen wel de betere partij maar bleven grote kansen aanvankelijk uit. Na de rake kopbal van Van der Tuin was het definitief gedaan met het verzet van Olde Veste. Jamai Bont en wederom Van der Tuin maakten een handvol treffers vol terwijl Luciano Valente in kansrijke positie miste.