string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Alleen direct rood risico voor play-offs.

Vrijdag 10 mei 2013 om 08:59

Spelers van FC Groningen die door het aantal gele kaarten op scherp staan, hoeven zich geen zorgen te maken over deelname aan de mogelijke eerste play-offwedstrijd van aanstaande donderdag. Alleen direct rood kan namelijk een schorsing opleveren.

Een gele kaart voor één van de spelers die op scherp staat, levert een automatisch schorsing op voor het eerste duel van de competitie in 2013/2014.
Maikel Kieftenbeld, Michael de Leeuw en Leandro Bacuna staan met respectievelijk acht, acht en zes gele kaarten op scherp. Dit geldt ook voor Andraz Kirm en Kees Kwakman. Zij staan na 33 competitieduels op vier boekingen. Dit seizoen worden spelers na hun vijfde, zevende, negende en elfde gele kaart automatisch voor één duel geschorst.
Bij Rasmus Lindgren staat de teller op zeven gele kaarten. Virgil van Dijk en Mitchell Schet kregen er vijf. Tim Sparv, Género Zeefuik, Oluwafemi Ajilore en Lorenzo Burnet gingen drie keer op de bon. Paco van Moorsel, Luciano da Silva en Nick Bakker ontvingen twee prenten. Vier spelers hebben één gele kaart: Stefano Magnasco, Emil Johansson, Filip Kostic en Johan Kappelhof.
Overigens worden gele kaarten in de 33ste en 34ste speelronde waarop geen automatische schorsing volgt, meegenomen naar het seizoen 2013/2014. Voor Michael de Leeuw staat de teller in het nieuwe seizoen dus alvast op één.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’