Alleen D-pupillen winnen.

Woensdag 26 oktober 2011 om 23:04

Slechts twee van de zes jeugdteams van FC Groningen/Cambuur kwamen vandaag tot winst. Zowel de D1 als de D3 wonnen hun wedstrijd met ruime cijfers. A1 verloor in de slotfase het uitduel bij NEC/C Oss.

NEC/FC OSS A1 2-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
1-0 (13.), 1-1 Kevin Mennega (23.), 2-1 (83.)
opstelling FCG A1 Stefan van der Lei, Paulo Francisco, Marnick Ottens (Arjen Hagenauw), Hans Hateboer, Ardavazd Gazarjan (Ron Janzen), Jesse Renken, Ifeayi Gorissen (Burak Saban), Yoell van Nieff, Tigran Gazarjan, Kevin Mennega (Robby Holder), Mark Diemers.
De ploeg van trainer Paul Raveneau leed in de Nike Eredivisie de derde verliespartij op rij en opnieuw gebeurde dat met een doelpunt verschil. De thuisploeg nam in de dertiende minuut een 1-0 voorsprong. Tien minuten later kwam FCG op gelijke hoogte. Een vrije trap van Yoell van Nieff werd door Kevin Mennega binnen gewerkt. NEC/FC Oss kreeg daarna nog een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen maar de rust werd met een gelijke stand en een evenwichtig spelbeeld ingegaan. In de tweede helft werden de meeste speldenprikken van de Groningers uitgedeeld. Een kwartier voor tijd kwam Arjen Hagenauw na lang blessureleed in de ploeg. De aanvaller creeerde meteen een kans maar zag zijn inzet gekeerd door de Gelderse doelman. Een poging van Tigran Gazarjan ging vervolgens net naast. Vlak daarna viel juist aan de andere kant het winnende doelpunt uit een hoekschop.
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 0-2 VA FC TWENTE B2
0-1 (14.), 0-2 (41.)
opstelling FCG B1 Robin Mennega, Daro Faraj (41.David Voight(, Daan Smit, Erwin Niezemuller (41.Youri Schuur), Jim de Leeuw, Keziah Veendorp, Pier Veldman, Fekadu Toussaint, Richairo Zivkovic (58.Gijs Jasper), Kasper Oldenburger, Amedi Ndayisaba (58.Anton Hekman).
In de laatste poulewedstrijd van het bekertoernooi leden de B-junioren van FC Groningen/Cambuur een verdiende nederlaag. De eerste helft was al niet best maar daarin kreeg de thuisploeg wel de enige kans. Richairo Zivkovic stond vrij voor de doelman maar raakte de bal maar half. Daarvoor had Twente al de leiding genomen. In eerste instantie werd nog een kans gemist maar in de daaropvolgende aanval was het via een vlotte aanval wel raak. Na rust viel binnen de minuut de tweede treffer te noteren. In het vervolg had enkel roodwit recht op meer doelpunten. De FC-goalie wist echter meer tegentreffers te voorkomen. Aan FCG-zijde lukte helemaal niets. De ploeg speelde zielloos en alle aanvallen liepen op niets uit. Zo hoefde de Twente-goalie geen enkele redding te verrichten. De drie punten gingen derhalve en na een uitermate zwakke vertoning van de thuisploeg mee naar Tukkerland.
VA FC TWENTE C1 3-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
1-0 (12.), 2-0 (38.), 3-0 (57.), 3-1 (70.)
opstelling FCG C1 Kevin Wilpstra, Daan Ganzinga, Peter van Son, Mohammed Abdoel Karim, Wessel Koomans (49.Rutger Etten), Twan Nieboer (36.Jur Wardenier), Niels Ridderstap, Gerald Postma, Stan Haanstra, Dave Bosgraaf, Jari Slort.
De ploeg van trainer Rick Mulder legde voor dit duel het accent op de verdediging. FCG speelde een zwakke eerste helft en kwam na twaalf minuten dan ook verdiend op achterstand. Meteen na rust scoorden de Tukkers de tweede goal en daarmee was de wedstrijd in feite al beslist. In de tweede helft verbeterde het spel van de gasten wel en werd met name beter druk gezet op de thuisploeg. Toch liep Twente nog wel uit naar een 3-0 voorsprong. Pas in de slotminuut kon de eretreffer worden aangetekend. Een steekbal van Rutger Etten werd door Peter van Son, die in de slotfase als rechtsbuiten fungeerde, prima afgemaakt met een schot over de doelman.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 2-6 FC VOLENDAM C2
1-0 Ruendel Martina (10.), 1-1 (21.), 2-1 Lorenzo Valente (28.pen.), 2-2 (33.), 2-3 (39.pen.), 2-4 (47.), 2-5 (64.), 2-6 (69.)
opstelling FCG C3 Jan Hoekstra, Nagesh Amatsaleh, Daan Wijma, Emiel Seigers, Lorenzo Valente, Martijn van Maastrigt, Ozan Kokcu, Dennis Molema, Ruendel Martina, Eike Begemann, Marcel Mannes.
Een samenvatting van de wedstrijd is nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
In een aantrekkelijke wedstrijd leed de onder-14 ploeg van trainer Rene Wollerich een nederlaag tegen een, met name na de rust, sterk spelend FC Volendam. In de eerste 35 minuten had de thuisploeg zelfs iets de overhand. Dennis Molema opende meteen al met een schot dat net doel mistte. Uit een hoekschop van Eike Begemann kopte Ruendel Martina dan wel raak. Een poging van Nagesh Amatsaleh ging net over het doel. Vervolgens mikte Marcel Mannes met het hoofd net naast de vijandelijke goal. Verdedigend liet groenwit het echter behoorlijk afweten en dat resulteerde in de 21ste minuut in de gelijkmaker. Zeven minuten voor rust kreeg FCG een strafschop toegekend. Deze werd beheerst benut door Lorenzo Valente. Nadat de oranjehemden een grote kans misten en ook Martina nog een mogelijkheid kreeg werd er voor rust toch nog gescoord door de gasten. Daarbij werd geprofiteerd van onnodig balverlies aan Groningse zijde. De Volendammers hadden ook nog zo maar voor kunnen staan maar in de allerlaatste seconde werd de paal geraakt.
In de tweede helft was de eerste grote kans voor Marcel Mannes maar hij miste oog in oog met de invaller-doelman van de gasten. Het zou de thuisploeg opbreken want naarmate de wedstrijd vorderde werd het overwicht voor de ploeg uit Noord-Holland steeds groter. Eerst werd een strafschop benut na hands in het Groningse zestienmeter gebied. Even later een goede goal en daarbij de 2-4. FCG kreeg nog de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd ware het niet dat Eike Begemann een toegekende strafschop (Mannes werd onderuit gehaald) over schot. Die tik werd niet meer te boven gekomen. FC Volendam kreeg alle gelegenheid om de geboden kansen goed uit te spelen en dat werd dan ook prima gedaan. De teller bleef uiteindelijk steken op 2-6. Voor Volendam was het reeds de zesde zege van dit seizoen. De mannen van trainer Wollerich staan nog altijd op een.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D2 2-6 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
0-1 (Daniel Camara Bos (10.), 1-1 (12.), 2-1 (15.), 2-2 Tristan Cooke (42.), 2-3 Tommie van de Looi (45.), 2-4 Daniel Camara Bos (53.), 2-5 Daniel Teune (60.), 2-6 Tristan Cooke (61.)
opstelling FCG D1 Luuk Zwiers, Armani Mardjoeki, Jochem de Vries, Oege Sietse van Lingen, Bas van Veen, Tommie van de Looi, Marc Vegter, Daniel Teune, Daniel Camara Bos, Daniel van Kaam, Jhurrey Margaritha. Wissels: Tristan Cooke, Alex Breise, Wouter de Mare, Teun Hoeksra.
Het duel in Leeuwarden tussen de twee teams van de RVO was er een met twee gezichten. In het eerste kwartier had de ploeg van trainer Hugo het lastig en moest het wennen aan de fysiek sterkere Friezen en het feit dat ze veelal de lange bal hanteerden. Nadat Daniel Camara Bos de score had geopend was het de thuisploeg die met een 2-1 voorsprong ging rusten. Echter, in het laatste gedeelte voor rust waren de gasten al wel de betere ploeg. Het goede spel werd in het tweede half uur voortgezet en dat resulteerde in kansen en in doelpunten. Na twaalf minuten tekende Tristan Cooke voor de gelijkmaker in een fase waarin het eenrichtingsverkeer was. Binnen tien minuten besliste FCG de wedstrijd met goals van Tommie van de Looi en nog eens Camara Bos. In de eindfase werd de score zelf nog uitgebouwd naar 2-6.
ACV D1 0-10 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
0-1 Boy Spijkerman (13.), 0-2 Lion Kalentjev (20.), 0-3 Mark te Velde (26.), 0-4 Lion Kalentjev (30.), 0-5 Boy Spijkerman (33.), 0-6 Jearl Margaritha (44.), 0-7 Orkun Kokcu (45.), 0-8 Lion Kalentjev (49.), 0-9 Orkun Kokcu (58.), 0-10 Lion Kalentjev (60.)
opstelling FCG D3 Peter van Aagten, Jimmy Anakotta, Mark Versteegen, Rick Boyer, Max van Bruxvoort, Orkun Kokcu, Mark te Velde, Taphamoe Sopacua, Steyn Strijker, Lion Kalentjev, Boy Spijkerman.
De ploeg van trainer Bote Talsma bleef ook in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter ACV D1 ongeslagen. De score werd in de dertiende minuut geopend door Boy Spijkerman. Dat was meteen het startsein van een regen aan doelpunten dat volgde. Bij rust was de Drentse defensie reeds viermaal verslagen onder meer dankzij twee doelpunten van topscorer Lion Kalentjev. In het tweede half uur werd nog eens zesmaal raak geschoten waardoor voor het eerst dit seizoen de dubbele cijfers werd gehaald. Na rust maakte Orkun Kokcu twee treffers. In de slotminuut bepaalde Kalentjev met zijn 22ste seizoenstreffer de 0-10 eindstand. Door de winst blijven de eerstejaars D-pupillen koploper in de Tweede Divisie F.