string(9) "claudebot"

Alfons Arts: ‘IJsselmeervogels een begrip in het amateurvoetbal’.

Vrijdag 25 november 2016 om 10:54

Trainer Alfons Arts van FC Groningen onder-23 heeft afgelopen weekend voor het eerst in lange tijd een nederlaag geleden, bij FC Volendam onder-23. Zaterdag 26 november gaat de ploeg op bezoek bij IJsselmeervogels, de nummer 2 van de ranglijst. Het is de eerste van vier uitdagende duels tot aan de winterstop. Aanvang is 15.00 uur.

Met IJsselmeervogels treft FC Groningen onder-23 misschien wel de club met de meeste uitstraling in het gehele amateurvoetbal. “Het is in alles de meest aansprekende ploeg. In de manier van spelen, de spelers, de accommodatie en de sfeer. Sinds jaar en dag is het een topclub en het is een begrip in Nederland. Het wordt een hele moeilijke wedstrijd, maar tegelijk ook een hele mooie uitdaging.”

Arts ziet de thuisclub zaterdag dus als favoriet, maar ruikt ook zeker kansen. “We hebben gezien in deze competitie dat goede ploegen op hun mindere dagen verrast worden door op papier mindere ploegen. Wij zullen zelf moeten zorgen dat we een stuk beter spelen dan afgelopen weekend en daarnaast de beperkingen van de tegenstander proberen bloot te leggen. Het is een fantastische uitdaging om tegen zo’n topploeg te spelen.”

DE afgelopen weken verloor IJsselmeervogels van koploper FC Lisse en werd gelijkgespeeld tegen Harkemase Boys. “Die resultaten zeggen me niet heel veel,” vertelt de FC-trainer. “Lisse is een hele degelijke ploeg die weinig laat liggen tot dusver in de competitie. En Harkemase Boys ging erg efficiënt om met de eigen kansen nadat ze op voorsprong waren gekomen.”

Bij selectie van Alfons Arts komen weer diverse spelers terug van blessures. “David Browne en Michael Breij hebben afgelopen week alweer delen meegedaan met de groep. Dus de mogelijkheden worden ruimer. Op diverse posities kunnen en moeten we keuzes maken. Dat helpt het niveau in de wedstrijden en ook op de trainingen verder omhoog.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’