string(9) "claudebot"

Alfons Arts: ‘FC Groningen een warm nest’.

Woensdag 13 mei 2015 om 10:41

Alfons Arts wordt met ingang van het nieuwe seizoen trainer/coach van Jong FC Groningen. De 49-jarige oefenmeester uit Emmen heeft bij de Trots van het Noorden een contract getekend voor één seizoen en is bij Jong FC Groningen de opvolger van de vertrekkende Casper Goedkoop. “Ik voel me heel happy bij deze club.”

Arts is geen onbekende binnen FC Groningen. Hij assisteerde eerder Paul Raveneau in het seizoen 2013/2014 als trainer bij de Beloften en aan het begin van dit kalenderjaar keerde Arts terug in de opleiding van de Trots van het Noorden, waar hij assistent werd bij FC Groningen B2 van trainer Sander van Gessel. Daarnaast verzorgde hij voor de technische staf van het eerste elftal analyses van tegenstanders in de Eredivisie.
Doel
Jong FC Groningen wordt met ingang van het seizoen 2015/2016 weer een volwaardig, zelfstandig team en gepositioneerd aan de bovenkant van de opleiding van de club. Doel voor komend seizoen is Jong FC Groningen zo hoog mogelijk te laten instromen in de nieuwe voetbalpiramide van de KNVB.
Arts, die eerder onder meer werkzaam was als trainer bij FC Emmen, Cambuur en Lierse SK, gaat deze uitdaging graag aan. “Sinds mijn terugkeer bij de club, in januari van dit jaar, voelt het vanaf dag één weer alsof ik nooit tussentijds ben weggeweest. Ik voelde me direct weer zeer welkom en heb sterk het gevoel dat ik er ook écht bij hoor. De samenwerking met de mensen binnen de opleiding en huidige stafleden van de selectie ervaar ik als zeer positief.”
Nieuwe rol
Hoewel Arts als trainer voornamelijk werkzaam is geweest bij elftallen in het betaalde voetbal en beschikt over het hoogste trainersdiploma van Nederland (Coach Betaald Voetbal), ziet hij voor zichzelf op dit moment vooral een toekomst op de relatieve achtergrond binnen een betaald voetbalorganisatie. “Het werken in deze nieuwe rol past mij op dit moment goed. Lekker aan de slag gaan met jonge talentvolle spelers en een team goed ontwikkelen en laten functioneren. Daar heb ik heel veel zin in.”
De keuze voor FC Groningen was daarin niet zo moeilijk, vertelt Arts. “Er wordt wel eens gesproken van een warm nest en FC Groningen is dat voor mij. Er hangt hier een zeer familiaire sfeer, waarin mensen elkaar accepteren en respecteren. Er zijn daarnaast gezonde sportieve ambities. Ik voel me heel happy bij deze club en ga in het nieuwe seizoen vol energie aan de slag in mijn nieuwe job.”
Selectie
Momenteel zijn er voor het seizoen 2015/2016 twintig spelers vastgelegd voor Jong FC Groningen. Nieuw in deze selectie zijn verdediger Joël Amakodo van Achilles 1894 uit Assen en aanvaller Oussama Indrissi, die overkomt van Feyenoord. Mogelijk worden er (bij mutaties) nog (meer) spelers aan deze groep toegevoegd. Nick Bakker en Henk Bos zijn in de Beloften-selectie dispensatiespelers.
Selectie Jong FC Groningen seizoen 2015/2016
Keepers: Stefan van der Lei en Jeroen Gies
Verdediging: Joël Amakodo (Achilles 1894), Roland Baas, Nick Bakker, Glenn Bijl, Daro Faraj, Jim de Leeuw, Desevio Payne en Keziah Veendorp
Middenveld: Henk Bos, Willem Gootjes, Ajdin Hrustic en Niels Stenekes
Aanval: Juninho Bacuna, Hristijan Denkovski, Oussama Idrissi (Feyenoord), Gijs Jasper, Kasper Oldenburger en Pier Veldman

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus