Al 11.885 kaarten verkocht, run op thuisshirts

3 juli 2020 / vandaag

Een week na de aankondiging van de terugkeer van Arjen Robben bij de FC blijven de aanvragen voor seizoenkaarten en shirts binnenstromen. De belangstelling is zo groot dat de volwassen maten van het nieuwe thuisshirt al nagenoeg uitverkocht zijn. De teller van het aantal verkochte kaarten voor het seizoen 2020/2021 staat op 11.885.

De comeback van Arjen Robben bij FC Groningen zette de Trots van het Noorden vorig weekend vol in de schijnwerpers. Wereldwijd was de FC deze week in het nieuws. Via de online kanalen van de club werden afgelopen weekend meer dan 220 miljoen mensen in contact gebracht met FC Groningen. KPMG Football Benchmark berekende dat FC Groningen in de maand juni van alle clubs wereldwijd het hardste is gegroeid op social media. Algemeen directeur Wouter Gudde kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen week. 

Run op shirts 
Vooral op de afdelingen Commercie, Ticketing en Merchandise is het op dit moment topdrukte en er wordt met man en macht gewerkt om alle aanvragen op een zo goed mogelijke wijze af te handelen. De teller van het aantal verkochte kaarten op de publiekstribunes voor het seizoen 2020/2021 staat op 11.885. De club verkocht de afgelopen week ruim 2.100 shirts, de volwassen maten van het thuisshirt zijn nagenoeg uitverkocht. 

De kindermaten zijn op dit moment nog wel voldoende verkrijgbaar, maar ook die verkoop gaat hard. Het paarse uitshirt is via een pre-order te bestellen. Door de grote hoeveelheid aanvragen en doordat de naam- en rugnummerbedrukking op de shirts een handmatig en daardoor tijdrovend proces is, kan de levering van bestelde shirts iets langer op zich laten wachten dan gebruikelijk.
 
10.000 extra thuisshirts besteld
De club deed maanden geleden de eerste bestelling van de nieuwe PUMA-tenues op basis van verkoopcijfers van de afgelopen seizoenen. Door de komst van Robben naar FC Groningen is de shirtverkoop in een absolute stroomversnelling gekomen waardoor de club een bijbestelling heeft moeten doen. Er zijn 10.000 extra thuisshirts besteld die op dit moment worden geproduceerd. De verwachting is dat de nieuwe levering pas eind oktober in ons bezit is. De maten die zijn uitverkocht zijn binnenkort via pre-order te bestellen.

Veiling 
De acties van club en supporters in het kader van de actie ‘Laat ons weer eens juichen’ blijven ook nog volop doorgaan. De veiling, georganiseerd door de Supportersvereniging FC Groningen in samenwerking met Onlineveilingmeester.nl loopt nog tot aanstaande woensdag 8 juli 20.00 uur.
 
Een absolute aanrader voor FC-supporters die op zoek zijn naar unieke FC Groningen memorabilia zoals gesigneerde shirts, gesigneerde voetbalschoenen of vaantjes. Daarnaast kan er worden geboden op tal van andere kavels waaronder een unieke wedstrijd bubble-voetbal tussen supporters en sponsors van de club. Op woensdag 15 juli wordt op het hoofdveld van het Hitachi Capital Mobility Stadion gestreden om de Allure Bubble Cup! Bieden op één van de fantastische kavels kan via: https://onlineveilingmeester.nl/nl/veilingen/3222/
 
Diplomering
FC Groningen Horeca heeft afgelopen week de eerste afgestudeerden mogen ontvangen in het Hitachi Capital Mobility Stadion die op het hoofdveld hun diploma kregen uitgereikt. FC Groningen Horeca stelde onlangs een diplomerings-arrangement samen om de diplomering van vele scholieren en studenten ondanks de coronaperiode een speciale belevenis te laten zijn. In totaal ontvangen zo`n 800 afgestudeerden de komende tijd hun diploma op het hoofdveld van het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws