Akkoord transfer El Messaoudi naar Gaziantep FK

7 september 2021

FC Groningen heeft met het Turkse Gaziantep FK overeenstemming bereikt over de transfer van Ahmed El Messaoudi. De 26-jarige middenvelder maakt per direct de overstap naar de club uit de Süper Lig. In tegenstelling tot de Nederlandse transfermarkt is het Turkse transferwindow nog enkele dagen geopend, waardoor de transfer na 1 september heeft kunnen plaatvinden.

El Messaoudi1

El Messaoudi werd in de zomer van 2019 door FC Groningen overgenomen van het Belgische KV Mechelen en had nog een contract tot 2022 in Euroborg. De Marokkaans international kwam tot 55 wedstrijden voor de Trots van het Noorden, waarvan 45 vanaf de aftrap. El Messaoudi was tien keer trefzeker voor de FC. Zijn eerste goal – op 28 februari 2020 – was de laatste FC-treffer van het door het coronavirus eerder afgebroken seizoen 2019/2020. Vorig seizoen was El Messaoudi met acht competitiedoelpunten tweede op de clubtopscorerslijst achter spits Jørgen Strand Larsen.
 
In het huidige seizoen 2021/2022 scoorde El Messaoudi in de openingsronde van de Eredivisie op bezoek bij SC Cambuur. Zijn invalbeurt uit bij PSV, op 28 augustus jongsleden, betekende zijn voorlopig laatste duel voor de Trots van het Noorden.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt uit waarom de club El Messaoudi alsnog naar Turkije laat gaan. “Hoewel er doorlopend interesse was in Ahmed is het tijdens ons transferwindow niet tot een deal gekomen. Ahmed heeft bij ons meerdere malen aangegeven deze zomer graag een transfer te willen maken en er zijn ook meerdere biedingen geweest. Op de laatste dag van het transferwindow hebben wij een aantal nieuwe spelers kunnen aantrekken en daarnaast ontwikkelt een aantal jonge spelers zich heel goed. Gezien het aflopende contract van Ahmed waren er voor ons sportieve én financiële argumenten om aan een eventueel vertrek mee te werken. Afgelopen week ontvingen wij een serieus bod uit Turkije en hebben wij uiteindelijk de afweging gemaakt om aan de transferwens van Ahmed medewerking te verlenen. Wij hebben de overtuiging dat we binnen de huidige selectie voldoende opties hebben om zijn vertrek op te vangen. Het biedt immers ook weer ruimte en mogelijkheden voor andere jongens. We danken Ahmed hartelijk voor zijn inspanningen voor FC Groningen en wensen hem veel succes in het verdere verloop van zijn carrière.”

El messaoudi2

Laatste nieuws