string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ajilore voor Pedersen bij selectie.

Vrijdag 29 oktober 2010 om 14:31

De selectie van FC Groningen wijzigt morgen op één plek. Nicklas Pedersen heeft last van irritatie aan een pees in de voet. Zijn plek bij de achttien wordt ingenomen door Oluwafemi die is hersteld van een hamstringblessure.

Behalve Pedersen ontbreken Shkodran Metaj (enkel) en Tom Hiariej (hamstring) nog bij de selectie. Het duo hoopt begin volgende week weer aan te sluiten bij de groepstraining. Verder zijn de Dusan Tadic en Jonas Ivens voldoende hersteld van hun kwetsuren uit de wedstrijd tegen ADO Den Haag van afgelopen woensdag. Tadic viel toen uit met kramp en Ivens liep een geneusde teen op na een overtreding van Charlton Vicento.
Pieter Huistra over de afgelopen twee dagen: “Gisteren (donderdag – red.) zijn de basisspelers van de afgelopen wedstrijd in de sportschool bezig geweest. De wisselspelers zijn aangesloten bij de training van de Beloften. Vandaag stonden alle spelers behalve Pedersen weer op het veld.”
Over zaterdag: “We willen tegen VVV doorgaan waar we tegen ADO Den Haag geëindigd zijn. Dus door brutaal en agressief te spelen en nu ook in een uitwedstrijd weer een resultaat te behalen.”
Ook blikte Huistra nog terug op afgelopen woensdag: “We hebben de eerste helft goed gespeeld met inzet, lef en durf vooral op het moment dat we de bal hadden. We hebben wel drie of vier kansen weggegeven en dat was nog niet goed. Op het moment dat er afvallende ballen zijn, moeten we er bovenop zitten. ADO was in de eerste helft nog gevaarlijk, maar in de tweede helft deden we het een stuk beter en hebben ze alleen nog twee afzwaaiers op doel geschoten.”
“En dat deden we met precies dezelfde elf spelers, door bijvoorbeeld beter rugdekking te geven, door te coachen. Het gaat om details en afstemming. Het is mooi om daarmee bezig te zijn en in elke wedstrijd weer met andere aspecten en facetten bezig te zijn. We doen dat achteraf, maar willen het uiteraard ook wel eens voor zijn. Dat spelers zelf al in het veld specifieke situaties gaan herkennen en daar vervolgens op de juiste manier op inspelen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’