string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ajilore: ‘Uitgebreid gevierd met de supporters’.

Zondag 03 februari 2013 om 12:16

Na afloop van de wedstrijd in Alkmaar werden de drie punten uitgebreid gevierd met de 230 meegereisde fans. Andraz Kirm en Oluwafemi Ajilore met hun visie op de vierde uitzege van het seizoen.

Kirm: “Ik ben heel blij dat wij de drie punten hebben gepakt, dat is het allerbelangrijkste. Natuurlijk ben ik persoonlijk ook tevreden dat ik mijn eerste doelpunt voor de club heb kunnen maken. Ik kwam door over de rechterkant, zag dat Género Zeefuik een verdediger mee nam kapte terug en kon het met links afmaken. Dit doelpunt zal ik nooit meer vergeten omdat het mijn eerste was voor Groningen.”
“Nadat we het eerste kwartier overleefd hadden in de eerste helft kwamen we goed mee en ging het duel redelijk gelijk op al had AZ meer balbezit. Na de rode kaart van Elm halverwege de tweede helft hebben we te weinig gebruik kunnen maken van de ‘man-meer-situatie’, maar omdat de verdediging goed stond konden we de drie punten meenemen naar Groningen. Dat mijn treffer beslissend was voor de overwinning geeft mij een extra goed gevoel.”
Ajilore: “In de afgelopen wedstrijden tegen Utrecht en NEC speelden we misschien wel beter, maar pakten we geen punten en nu versloegen we AZ. Dat is ook voetbal. Mijn opdracht was om het Adam Maher zo lastig mogelijk te maken. Hij is één van de grootste talenten op de Nederlandse velden, ik denk dat ik het hem wel moeilijk heb gemaakt. Ik heb de instructies van onze trainer goed opgevolgd. Deze overwinning was heel belangrijk en daarom hebben we het uitgebreid gevierd met de supporters. Iedereen die met de club begaan is had deze overwinning nodig.”
“Over mijn eigen spel was ik redelijk tevreden, ik heb me volledig ingezet en een aantal nuttige intercepties gehad. Met het goede gevoel dat we dankzij de drie punten hebben overgehouden aan deze wedstrijd kunnen we met veel vertrouwen toe werken naar onze thuiswedstrijd tegen RKC. Voor eigen publiek willen we ook graag laten zien dat we kunnen winnen en op de ranglijst kunnen klimmen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’