string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ajilore sluit aan voor trainingskamp.

Zaterdag 09 januari 2010 om 10:34

Oluwafemi Ajilore arriveerde vrijdagmiddag precies op tijd om aan te sluiten bij de spelersgroep van FC Groningen op weg naar het trainingskamp in Portugal. De Nigeriaan reisde in de nacht van donderdag op vrijdag van Lagos naar Parijs en daarna naar Amsterdam. Vervolgens was hij net op tijd op Rotterdam Airport voor de vlucht naar Faro.

Ajilore was in zijn geboorteland omdat hij tot de nationale selectie behoorde, die deze maand gaat deelnemen aan de African Nations Cup in Angola. Niet in het minst tot zijn eigen verbazing viel de middenvelder echter af voor de definitieve selectie. Ajilore had in de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd nog een basisplaats. Nigeria kwalificeerde zich – met Ajilore de laatste duels steeds bij de selectie – voor Zuid-Afrika. Tot veler verrassing werd hij echter niet geselecteerd voor de strijd om de Afrika Cup.

Beduusd
Enigszins beduusd sloot hij in Rotterdam dan ook aan bij het Groningse gezelschap. “Ja, een flinke tegenvaller”, verzuchtte Ajilore. “Net als velen was het ook voor mij een onaangename verrassing. Maar in Nigeria is voetbal ook politiek. Ik kan er niet te veel over zeggen, dat zou niet goed zijn, maar het heeft te maken met de vertegenwoordiging van stammen binnen de Nigeriaanse selectie. Ik ben hiervan één van de slachtoffers geworden. Voor nog een andere speler gold precies hetzelfde. Ook hij was in de laatste wedstrijd nog basisspeler.”

Opmerkelijk groot
Van basisspeler tot afvaller, dat verschil is opmerkelijk groot. In Nigeria werd nog gesuggereerd dat het met zijn rugproblemen te maken zou kunnen hebben, die Ajilore voor de winterstop in Groningen had. “Dat zou meegespeeld kunnen hebben, maar dat is niet de reden. Ik ben fit. Ik weet nog niet wat dit nu wil zeggen voor mijn eventuele selectie voor het WK. Ik moet afwachten, maar dit is een domper. Ik had me verheugd op een groot toernooi als de African Nations Cup. Ik hoop er bij het WK alsnog bij te zijn.”

Overigens zal Ajilore zijn landgenoten en de Africa Cup natuurlijk op de voet blijven volgen. Met grote schrik heeft hij dan ook kennis genomen van de vreselijke aanslag op de spelersbus van Togo die bij de grens van gastland Angola onder vuur werd genomen door rebellen. Daarbij werden twee Togolese officials gedood en raakten twee spelers van Togo gewond. Het land heeft besloten zich terug te trekken van het toernooi.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’