string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ajilore: ‘Ik zocht Morten Nordstrand’.

Zondag 21 maart 2010 om 17:51

Een rake kopbal van middenvelder Oluwafemi Ajilore leverde FC Groningen zondagmiddag de drie punten op in Euroborg. De Nigeriaanse international was voor de tweede week achter elkaar de matchwinner aan Groningse kant. Daarnaast kon de verdediging van FC Groningen ook weer een 'clean sheet' bijschrijven.

Matchwinner Ajilore had na afloop van de wedstrijd tegen Roda JC een grote glimlach op het gezicht. Zeker omdat de middenvelder met het hoofd had gescoord. “Dat gebeurt inderdaad niet zo vaak,” bekent Ajilore. “Op de training wel, maar in de wedstrijden is het  in mijn carrière misschien één keer eerder gebeurd. Ik ben dan ook erg blij dat ik koppend de winnende goal maak.”
Nordstrand
Na zijn doelpunt rende Ajilore naar het vak waar de geblesseerde spelers van de FC de wedstrijd aanschouwen. Het vieren van de treffer leek wellicht op een Afrikaanse dans, maar dat was het niet. “Ik was op zoek naar Morten Nordstrand,” lacht ‘Femi’. “Met hem had ik op de training afgesproken iets te doen als ik zou scoren. Dat doen we wel vaker met de Deense jongens. Ik herinnerde me de afspraak en keek in het publiek of ik hem kon vinden. Helaas kon ik Morten niet zien.”
De treffer van Ajilore betekende zijn vierde competitiedoelpunt in dienst van FC Groningen, maar de eerste in het eigen Euroborg. “Daar ben ik natuurlijk heel blij mee,” zegt Ajilore. “Het is altijd anders om thuis te scoren, veel leuker. We willen de fans graag vrolijk zien. Het maakt me extra ‘happy’ als ik de fans uit hun dak zie gaan door mijn doelpunt.”  
De nul
Natuurlijk was Ajilore de gevierde man, maar ook de prestatie van de verdediging van FC Groningen mocht er zijn. Voor de elfde keer werd dit seizoen de nul gehouden door de defensie van de FC. “We zijn ook niet echt in de problemen geweest,” zegt Gibril Sankoh. “Voor een verdediger is het altijd lekker om de nul te houden. Je kunt zien dat er achterin vertrouwen is. Deze keer stond Daley (Blind-red) links centraal en we weten dat hij dat goed kan.”
De huurling van Ajax was zelf dan ook tevreden met zijn eigen en de teamprestatie. “Het stond goed achterin,” aldus Blind. “Zij gingen op een gegeven moment met een extra middenvelder spelen waardoor we iets moesten zoeken, maar we zijn nooit echt in de problemen geweest. De drie punten zijn op dit moment het belangrijkste en ik denk dat dit een goede stap is richting te play-offs.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’