Ajax ook geklopt door B-junioren.

Zondag 02 september 2012 om 18:06

In de eredivisie heeft FC Groningen/Cambuur B1 een mooie prestatie geleverd. Voor het eerst werd gewonnen bij Ajax B1.

AJAX B1 2-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
0-1 Richairo Zivkovic (26.), 1-1 (52.), 1-2 Jim de Leeuw (72.), 2-2 (76.), 2-3 Richairo Zivkovic
opstelling FCG B1 Erwin Heidekamp, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw, Willem Gootjes, Pier Veldman, Niels Stenekes, Richairo Zivkovic, Youri Schuur (50.Gijs Jasper), Kasper Oldenburger
De overwinning van de Groningers was daags na de knappe 3-0 zege van de A-junioren op Ajax. Voor rust had de FC de wedstrijd aardig onder controle en wist de thuisploeg nagenoeg niets te creeeren. De gasten wisten de opbouw van de Amsterdammers goed te verstoren waardoor het achterin niet in de problemen kwam. Aanvallend gezien was het echter wel wat slordig aan Groningse zijde. Toch ging de ploeg de rust in met een voorsprong. Via de kluts trof Richairo Zivkovic doel.
In de eerste fase van de tweede helft was Ajax de bovenliggende partij. Er sloop angst in de ploeg en er werd teveel achteruit gelopen. In de 52ste minuut kreeg doelman Erwin Heidekamp de eerste tegentreffer te verwerken. Heidekamp stond in het doel nadat de beide keepers van B1, Robin Mennega en Michel Bakker, rood kregen in het openingsduel tegen FC Twente B1. De gelijkmaker was het startsein van een boeiend schouwspel.
Acht minuten voor tijd kwam de FC opnieuw aan de leiding. Over een aantal schijven belandde de bal via Zivkovic bij Jim de Leeuw die doeltreffend uithaalde. Toch gaf Ajax zich niet gewonnen want in de 76ste minuut kon uit een hoekschop de 2-2 worden aangetekend. Echter, het slotwoord was voor FCG. Richairo Zivkovic scoorde voor een tweede maal en bezorgde het team van de RVO de drie punten. Een mooie opsteker na de teleurstellende en bizarre nederlaag van een week eerder in Hengelo.
Trainer Peter Moltmaker: “Voor rust speelden we zeer verdienstelijk en lieten we Ajax niet aan voetballen toe komen. In de tweede helft kwamen we aanvankelijk wel onder druk te staan maar na de gelijkmaker ontstond een open wedstrijd. We hebben een knappe teamprestatie neergezet en zeker niet onverdiend gewonnen.”