string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Ajax heeft zich netjes opgesteld bij prijsbepaling’.

Dinsdag 06 november 2012 om 14:36

In de 404de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de verloren thuiswedstrijd tegen NEC en de inzamelingsactie voor de stichting Remco4Life en benoemt hij de activiteiten van deze week.

“De 1-2 thuisnederlaag tegen NEC van afgelopen zondag was een flinke tegenvaller. We hebben in die wedstrijd niet het niveau weten te halen wat nodig is om te winnen. De zege van NEC was – hoe pijnlijk ook – verdiend. Het heeft echter niet zo veel zin te blijven hangen in teleurstelling. We zullen vooruit moeten en gaan dat ook vol energie doen. Vrijdagavond wacht in Breda het Avondje NAC en dat is een directe concurrent op de stand van de ranglijst.”
Opbrengst
“Goed nieuws is er te melden over onze inspanningen afgelopen weekeinde om geld in te zamelen voor de ernstig zieke Remco Togtema uit Niekerk. Voor de behandeling in de Verenigde Staten van de 11-jarige jongen, die aan een zeldzame vorm van kinderkanker lijdt, is veel geld nodig. Met een benefietduel zaterdagmiddag van het FC Groningen Prominententeam tegen vv Niekerk, gevolgd door een veiling van de exclusieve wedstrijdshirts werd in totaal € 5.149,- opgehaald. Een dag later leverde een collecte rond de wedstrijd tegen NEC voor de Stichting Remco4Life nog eens ruim € 3.000,- euro op. In totaal hebben we dus met elkaar ruim 8.000 euro weten in te zamelen. Een fantastische opbrengst.”
Bekerwedstrijd
“Vandaag (dinsdag – red.) is bekend geworden dat de bekerwedstrijd tegen Ajax op donderdag 20 december gespeeld gaat worden. De aftrap in Euroborg is om 20.00 uur. De kaartverkoop voor dit bekerduel begint aanstaande vrijdag al. Seizoenkaarthouders hebben twee weken de kans hun eigen plek terug te kopen voor 10 euro. De losse verkoop, met een voorrangsperiode van een week voor seizoen- en clubcardhouders, start op vrijdag 23 november. Een kaart kost dan 15 euro per stuk. Alle informatie over deze bekerwedstrijd is te lezen via de link onderaan deze nieuwsbrief.”
“Wat de prijsbepaling betreft willen wij hierop een toelichting geven. Vanaf de achtste finales is er in het bekertoernooi sprake van recettedeling tussen de twee clubs. Bij het vaststellen van de toegangsprijzen mag alleen worden afgeweken van de reguliere tarieven als de bezoekende club hiermee akkoord gaat. Ajax heeft zich in deze netjes opgesteld en het ons toegestaan een lagere prijs voor een kaart te rekenen, dan bij een reguliere competitiewedstrijd. Wij denken met deze prijsbepaling een zeer toegankelijk tarief te hanteren en hopen op een bijzondere bekersfeer in een kolkende Euroborg.”
‘Train de trainer’
“Gisteren (maandag – red.) en de komende twee maandagen is onze jeugdopleiding gastheer van trainers van de amateurverenigingen met een Top-jeugdopleiding uit District Noord. In samenwerking met de KNVB wordt de module ‘train de trainer’ verzorgd. Jeugdtrainer Rick Mulder is namens de RVO de organisator.”
Promotiedagen
“Vandaag (dinsdag – red.) en morgen (woensdag – red.) worden in MartiniPlaza de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord-Nederland gehouden. Ook FC Groningen zal hier weer sterk vertegenwoordigd zijn met het zogenaamde FC Groningen-plein. Onze dochterondernemingen Euroborg Horeca, FC Groningen Media en Preventief veiligheidsdiensten, die tot en met woensdag het evenement zullen beveiligen, de toegangscontrole verrichten en toezicht houden, zijn aanwezig. Net als Organisatiebureau FC Groningen en onze stichting FC Groningen in de Maatschappij.”
Nederlagentoernooi
“Vanavond (dinsdag – red.) speelt RVO FC Groningen/Cambuur A1 in het kader van het Nederlagentoernooi tegen Musselkanaal. De wedstrijd begint om 19.00 uur. Het hoogste jeugdteam van onze opleiding treedt gedurende het seizoen aan tegen een aantal clubs, die zijn aangesloten bij het Amateurconvenant van FC Groningen. De wedstrijd tegen Musselkanaal is de derde in een serie van acht. De amateurclub met het beste resultaat tegen FC Groningen A1 krijgt een jeugdclinic aangeboden en een bezoek aan een competitiewedstrijd van FC Groningen in Euroborg.”
Clinic
“Morgenmiddag (woensdag – red.) geeft FC Groningen in samenwerking met Telstar Sport & Fashion een jeugdclinic bij SVBO in het Drentse Barger-Oosterveld. De D- en E-pupillen van de convenantpartner krijgen een training voorgeschoteld zoals ook de eerste selectie van FC Groningen die krijgt. Bij de clinic zullen de spelers Henk Bos en Tom Hiariej aanwezig zijn.”
“Morgenavond (woensdag – red.) zal ik spreken tijdens een bijeenkomst voor ‘Vrouwen van Nu’ Drenthe in café Ensing in Peize.”
Actie Strooigoed
“De FC Groningen Junior Club is gestart met de actie ‘Strooigoed’. Tot 24 november wordt aan scholen, bedrijven en nu dus ook aan leden van de Junior Club gevraagd zakjes pepernoten te verkopen. Deze zakjes zijn gratis beschikbaar gesteld door Wibra en worden verkocht voor € 1,50 per zakje. De gehele opbrengst van actie Strooigoed gaat naar Make-A-Wish Nederland. Op de link van de Junior Club onderaan deze nieuwsbrief is te lezen hoe de actie in elkaar steekt.”
GasTerra Flames
“Zondag maken driehonderd Green White Bengels gebruik van de mogelijkheid kennis te maken met een andere topsport dan voetbal, namelijk basketbal. De FC Groningen Junior Club, waar de Green White Bengels onderdeel van zijn, heeft kaarten uitgewisseld met de Junior Club van de Groninger basketbaltrots GasTerra Flames. Het team van GasTerra Flames speelt zondagmiddag tegen Landstede Basketbal uit Zwolle. De vraag naar de kaartuitwisseling was zo’n succes, dat de beschikbare toegangskaarten binnen enkele dagen waren vergeven.”
Facebook
“Op Facebook hebben wij vorige week de grens van 16.000 ‘likes’ weten te doorbreken. Op onze Facebookpagina is inmiddels ook al de eerste foto geplaatst van de Marietje Andrea, het vrachtschip met het logo van FC Groningen en de Energy Valley Topclub. Het schip werd afgelopen zondag voor het eerst gefotografeerd buiten Nederlandse wateren door Tamme E. Bolt uit Thyborøn bij vertrek uit Frederikshavn. Wie als eerste het schip met daarop de uiting van FC Groningen spot op een buitenlandse locatie, hiervan een foto maakt en deze mailt naar internet@fcgroningen.nl krijgt twee kaarten voor een voetbalwedstrijd bij FC Groningen aangeboden. De Marietje Andrea is nu op weg naar Belfast.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’