string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Aftrap bekerwedstrijd tegen FC Volendam om 19:30 uur.

Woensdag 05 november 2014 om 11:50

De bekerwedstrijd FC Groningen – FC Volendam op woensdag 17 december is definitief vastgesteld om 19.30 uur. Aanvankelijk zou het duel in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi om 18.30 uur worden gespeeld in Euroborg. FC Groningen kreeg veel reacties op dit voor supporters (te) vroege aanvangstijdstip en deed aan de KNVB het verzoek de wedstrijd een uur later te mogen laten beginnen. De voetbalbond gaf hiervoor toestemming.

FC Groningen wil haar thuiswedstrijden voor een zo groot mogelijk publiek spelen. De club wil daarbij ook graag kinderen de kans geven bij avondwedstrijden in Euroborg aanwezig te zijn. Het oorspronkelijk door de KNVB vastgestelde tijdstip van 20.00 uur vond FC Groningen om die reden dan ook te laat.
Onvoldoende
Algemeen directeur Hans Nijland legt uit met welk dilemma de club te maken heeft als de aftrap, zoals voor de bekerwedstrijd tegen FC Volendam, moet worden vastgesteld. “Omdat wij graag zoveel mogelijk supporters – van jong tot oud – in ons stadion willen hebben, proberen wij tot een zo goed mogelijk aanvangstijdstip te komen. Wij dachten er daarom goed aan te doen het bekerduel te vervroegen naar 18.30 uur. Voor kinderen is dat op een doordeweekse dag een vriendelijk aanvangstijdstip.”
Op die tijdswijziging kreeg de club de nodige reacties. Nijland geeft aan dat FC Groningen heeft geluisterd naar die geluiden uit de achterban “Wij hebben ons gisteren (dinsdag – red.) onvoldoende gerealiseerd dat voor veel werkende supporters een aftrap om 18.30 uur te vroeg is. Zowel voor hen als voor ouders die met de kinderen naar het stadion gaan, is een later aanvangstijdstip beter. Daarom hebben wij de KNVB vandaag (woensdag – red.) verzocht de wedstrijd om 19.30 uur te mogen laten beginnen en gelukkig heeft de voetbalbond met dit verzoek ingestemd.”
Niet live
Hierdoor zal er nu op woensdag 17 december om 19.30 uur worden afgetrapt in Euroborg. De bekerwedstrijd FC Groningen – FC Volendam wordt niet live uitgezonden op televisie. Per bekerronde mag FOX contractueel maximaal zes wedstrijden live op de buis brengen. FOX heeft direct na de loting vorige week de keuze voor de twee rechtstreekse duels op woensdag 17 december laten vallen op de wedstrijden De Graafschap – FC Twente (aftrap 18.30 uur) en Roda JC – PSV (20.45 uur). Het bekerduel van FC Groningen is later op de woensdagavond – net als de overige wedstrijden van die avond – in samenvatting te zien op zowel FOX Sports als het open kanaal van FOX.
Toegangsprijzen
FC Groningen heeft tevens de toegangsprijzen voor het bekerduel met FC Volendam vastgesteld. Seizoenkaarthouders kunnen bij aanvang van de kaartverkoop voor deze bekerwedstrijd tijdens een voorrangsperiode (vanaf vrijdag 21 november) de eigen plek terug kopen voor 6 euro. In de vrije verkoop (vanaf vrijdag 28 november) kosten kaarten 10 euro per stuk. Tevens is het mogelijk om als groep naar deze bekerwedstrijd in Euroborg te komen. Gezelschappen van tien of meer personen betalen in dat geval 8 euro per kaart.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’