string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Aftellen voor start competitie’.

Dinsdag 08 augustus 2017 om 14:29

In de 642ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de Open Dag, maar kijkt hij vooral vooruit naar de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen, met zondagmiddag de derby tegen sc Heerenveen in het Noordlease Stadion. Daarbij moeten bezoekers rekening houden met werkzaamheden en hinder op de weg naar het stadion.

“Nog drie dagen en dan begint het nieuwe Eredivisie-seizoen. Ook voor ons is het aftellen voor de start van de competitie. Zondagmiddag hebben we direct een kraker op het programma staan; de derby tegen sc Heerenveen. Onze openingswedstrijd van het seizoen begint zondag om 16.45 uur. De kaartverkoop loopt en toegangskaarten zijn eenvoudig en zonder restricties onder meer online aan te schaffen via deze website.”
 
Werkzaamheden
“Bezoekers van de wedstrijd dienen zondag rekening te houden met een aantal werkzaamheden aan wegen en spoor richting het Noordlease Stadion. Het stadion is tijdelijk minder goed bereikbaar. Wij roepen alle bezoekers aan het stadion op extra vroeg van huis te gaan en rekening te houden met oponthoud en vertraging. De reistijd naar het Noordlease Stadion zal langer zijn, dan u gewend bent.”
 
“Kom daarom zoveel mogelijk lopend, met de fiets of bus. Er rijden zondag geen treinen tussen Groningen en Assen en Groningen en Veendam Er worden op die trajecten bussen ingezet. Bent u toch op de auto aangewezen, dan adviseren wij u op P+R Hoogkerk of P+R Haren te parkeren en vanaf daar gebruik te maken van de pendelbussen naar het Noordlease Stadion.”
 
“Houd op weg naar het stadion rekening met stremming van de Esperantostraat, Verlengde Lodewijkstraat en de spoorwegkruising voor al het verkeer. Daarnaast zijn de af- en toerit Ring Zuid bij de wijk Oosterpoort en het Oude Winschoterdiep afgesloten. Stremming is er ook bij Kempkensberg en Helperzoom, onder meer bij het DUO-gebouw. Daarnaast is er groot onderhoud aan de A28 tussen parkeerplaats Witte Molen – Groningen Zuid. Het verkeer gaat deels via een andere rijbaan en de maximumsnelheid is verlaagd.”
 
Betaalgemak
“Eenmaal in het stadion is er vanaf dit seizoen meer betaalgemak. Nieuw in het Noordlease Stadion is namelijk het cashless betalen met je seizoenkaart 2017/2018 of een aan te schaffen FC-betaalkaart. De consumptiemunten, waarmee de afgelopen seizoenen betaald kon worden, zijn nog geldig tijdens de eerste competitiehelft van dit seizoen. Met de munten kan dus nog betaald worden tot 1 januari. Na de jaarwisseling gaan we in het stadion definitief over op het contactloos betalen met de betaalkaart.”
 
Chip
“Alle nieuwe seizoenkaarten zijn voorzien van een chip. Een supporter kan eenvoudig op zijn of haar seizoenkaart een tegoed opwaarderen en daarmee contactloos bij de verkooppunten betalen. Opwaarderen kan online thuis of op wedstrijddagen op de volgende manieren: per pin bij de opwaardeerautomaat, die bij elke ingang hangt, of per pin of contant bij de rode kassa hokjes die in het stadion staan. Voor supporters die nog niet in het bezit zijn van een seizoenkaart, maar wel voornemens zijn regelmatig het Noordlease Stadion te bezoeken, bestaat zondag ook de mogelijkheid een betaalkaart aan te schaffen.”
 
Heel veel zin
“We hebben heel veel zin in het nieuwe seizoen. We bespeuren onder onze aanhang al een tijdje een kentering van de sfeer. Veel supporters, evenals onze sponsorrelaties, zijn positief gestemd. Dat hebben we vooral mogen ervaren tijdens onze Open Dag van afgelopen zondag.”
 
“Daar komt bij dat er een nieuwe supportersgroepering is opgericht. Deze groep onder de naam ‘Ultras Cruoninga’ zal er dit seizoen alles aan gaan doen om vanaf de Tonny van Leeuwen Tribune een flinke impuls te geven aan de totale sfeer in het Noordlease Stadion. Komende zondag zullen de Ultras op de Noordtribune voor het eerst in woord, beeld en geluid aanwezig zijn om de ploeg te ondersteunen en de saamhorigheid op de Noordtribune terug te brengen. Wij waarderen hun inspanningen om op een positieve en georganiseerde wijze achter de club te gaan staan en rekenen op een heel positief effect in de rest van het stadion.”
 
FAN-obligatie
“Naast de prachtige uitstraling van de gerestylede FanCorner zijn er ook bij de vier ingangen van het stadion nieuwe sfeer-verhogende uitingen aangebracht. Zo zijn er afbeeldingen van diverse spelers uit heden en verleden te zien, een mooie historische sfeeractie en een uiting over Arjen Robben.”
 
“Deze aangebrachte visuals zijn gefinancierd uit de inkomsten van de FAN-obligatielening, waarmee supporters kunnen investeren in een betere voetbalbeleving en daar zelf ook voordeel van hebben. Het is nog steeds mogelijk om in te schrijven voor de FC Groningen FAN-obligatie. Kijk hier voor meer informatie over de FAN-obligatielening.” 

Persdag
“We besluiten deze nieuwsbrief met de mededeling dat we zo meteen (dinsdagmiddag om 16.00 uur – red.) onze jaarlijkse persdag houden en dat supporters en andere belangstellenden de persdag 2017 live kunnen volgen via het online tv-kanaal van de club. Ook via de diverse overige communicatiekanalen van FC Groningen zal vanaf 16.00 uur verslag worden gedaan, onder meer via deze website.”
 
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard