string(9) "claudebot"

‘Afsluitende training voor bekerwedstrijd ’s middags in stadion’.

Dinsdag 24 maart 2015 om 14:26

In de 521ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuiswedstrijd tegen FC Twente, kijkt hij vooruit naar de komende interlandperiode, de bekerwedstrijd tegen Excelsior op woensdag 8 april en de afsluitende training voorafgaand aan deze halve finale.

“We hebben afgelopen zondag een prima thuiswedstrijd gespeeld tegen FC Twente. Met vier doelpunten werd het een aantrekkelijk duel in Euroborg, het was alleen wel jammer dat we een verdiende overwinning niet naar ons toe hebben weten te trekken. Ons spel in de laatste wedstrijden biedt ons echter meer dan voldoende perspectief voor de komende zeer belangrijke weken.”
Internationals
“Komend weekeinde staat er geen competitievoetbal op het programma, want dan worden internationale wedstrijden gespeeld. In deze komende interlandperiode zullen vijf internationals van FC Groningen voor hun land uitkomen.”
“Desevio Payne is naar Londen gereisd, waar hij voor het eerst in zijn carrière zal gaan aantreden voor het nationale elftal van de Verenigde Staten onder-20. De verdediger, die vanwege de nationaliteit van zijn vader ook over een Amerikaans paspoort beschikt, speelt met USA onder-20 in de Engelse hoofdstad een tweetal oefenwedstrijden. Het team heeft zich geplaatst voor het WK onder-20, komende zomer in Nieuw-Zeeland. Van de B-kern betreft het verder Juninho Bacuna (Oranje onder-18) en Hristijan Denkovski (Jong Macedonië).”
Eerste selectie
“Van de eerste selectie zijn Dino Islamovic en Simon Tibbling op pad voor Jong Zweden. Hans Hateboer en Mimoun Mahi staan standby bij Jong Oranje. Albert Rusnak was opgeroepen voor twee oefenwedstrijden met Slowakije onder-21. De aanvallende middenvelder viel afgelopen zondag in de wedstrijd tegen FC Twente echter geblesseerd uit en diende zich daarop noodgedwongen af te melden bij de Slowaakse bondscoach.”
“Na de interlandperiode wacht een uitwedstrijd in competitieverband tegen Vitesse en daarna volgt de nu al veel besproken halve finalewedstrijd tegen Excelsior in Euroborg. De vrije verkoop voor dit bekerduel is vandaag (dinsdag – red.) van start gegaan en aan de grote drukte bij de diverse verkoopkanalen is te merken dat deze wedstrijd enorm leeft in Stad en Ommeland.”
Afsluitende training
“Over exact twee weken, op dinsdag 7 april, is de afsluitende training voor de halve finale van de beker tegen Excelsior. Supporters hebben bij ons aangegeven daar graag extra aandacht aan te willen geven en middels een laatste steun in de rug spelers en staf te willen aanmoedigen richting die halve finale.”
“Alles en iedereen binnen FC Groningen is zeer te spreken over het grote enthousiasme onder onze aanhang en speciaal hiervoor hebben wij op verzoek van de supporters de laatste training op dinsdag van de ochtend verplaatst naar 17.00 uur, zodat meer mensen in de gelegenheid zijn en de mogelijkheid hebben of krijgen hierbij aanwezig te zijn. De afsluitende training zal in het stadion plaatsvinden, waarbij de onderste ring van de Tonny van Leeuwen Tribune en Piet Fransen Tribune via Ingangen 1 en 2 toegankelijk zullen zijn voor publiek. Tevens zullen er cateringpunten geopend zijn. Bij de afsluitende training op dinsdag 7 april is er vrije toegang vanaf 16.30 uur.”
ClubCard
“Hoewel onze thuiswedstrijd tegen Feyenoord op zondag 26 april nog ver voor ons ligt, willen wij onze supporters er wel alvast op wijzen dat bij deze wedstrijd een seizoen- of ClubCard verplicht zal zijn om die middag toegang te kunnen krijgen tot Euroborg. Gedurende de verkoopperiode voor dit duel zal er namelijk 1 op 1 verkoop zijn voor kaarten op de reguliere tribunes. Supporters van FC Groningen, die deze topwedstrijd wensen te bezoeken en geen seizoenkaart hebben, dienen dus over een ClubCard te beschikken. Om deze tijdig in het bezit te hebben – dus voordat de verkoopperiode van start gaat – is het noodzakelijk deze ClubCard nu al aan te vragen. Dit kan heel eenvoudig online via onderstaande link.”
Bekerfinale
“Een mogelijk bijkomend voordeel van het in het bezit hebben van een ClubCard, is de verplichting te beschikken over een seizoen- of ClubCard bij de kaartverkoop voor een eventuele bekerfinale van FC Groningen, op zondag 3 mei in de Rotterdamse Kuip. Bij winst in de halve finale tegen Excelsior begint direct de dag erna al – op donderdag 9 april – de kaartverkoop voor de finale. Meer informatie rondom een eventuele bekerfinale van FC Groningen volgt in de komende periode.”
Regionale voetbalscholen
“Gisteravond (maandag – red.) hebben wij in Euroborg onze plannen ontvouwd aan partners binnen het Amateurconvenant voor het opstarten van regionale voetbalscholen van FC Groningen in Noord-Nederland. Deze voetbalscholen voor E- en F-pupillen gaan wij onderbrengen bij geïnteresseerde amateurclubs in de regio. Wij gaan vanaf het seizoen 2015/2016 werken met een nieuwe voetbalpiramide.”
“Eerder kondigden wij al aan dat we de opleiding gaan herstructureren en dat er na dit seizoen geen zelfstandig B2- en C2-jeugdteam meer actief zal zijn. Daar komen aan de onderkant regionale voetbalscholen voor E- en F-pupillen bij en aan de bovenkant van de opleiding weer een volwaardig Beloftenteam.”
Stichting Supporterscollectief
“Vanmiddag (dinsdag – red.) om vier uur lanceren de Stichting Supporterscollectief en FC Groningen een nieuw en bijzonder initiatief. Tijdens een persbijeenkomst in Euroborg zal de Stichting Supporterscollectief zich presenteren en haar achtergrond, doelstellingen en initiatieven bekend maken. Dit nieuwe initiatief is uniek binnen het Nederlandse voetbal, waarmee FC Groningen en haar achterban zich onderscheidt. De voorbereidingen voor dit bijzondere project lopen al ruim een jaar en in nauwe samenwerking met FC Groningen zijn de eerste resultaten hiervan al bereikt. Later via onder meer deze website meer hierover.”
Oosterparkboog
“Met de mededeling dat morgenmiddag (woensdag – red.) rond 14.00 uur de oude toegangsboog van Stadion Oosterpark wordt teruggeplaatst bij de entree van het nieuw aangelegde trainingsveld op Sportpark Corpus den Hoorn, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’