string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Afscheiding op omloop voor meer comfort publiek.

Woensdag 21 juli 2010 om 14:21

FC Groningen zal voor de aanvang van het nieuwe seizoen een afscheiding aanbrengen op de omloop. Door middel van een op de grond getrokken streep zal op deze manier worden geprobeerd de supporters op de bovenste rij stoelen van de eerste ring beter te beschermen tegen met consumpties morsend publiek.

Onder meer uit het overleg in de Klankbordgroep en aan FC Groningen gerichte e-mails van gedupeerde supporters, kwam naar voren dat mensen op de bovenste rij stoelen – die aansluiten op de omloop – hinder ondervinden van het publiek, dat zich op de omloop achter deze supporters opstelt met consumpties. Het onvoorzichtig omgaan met en morsen van consumpties door publiek, dat met name gedurende de wedstrijd op de omloop blijft staan, levert overlast op voor de voor hen zittende mensen.
In de Klankbordgroep werd gesuggereerd borstwering aan te brengen om de ongewenste situatie terug te dringen. Het plaatsen van borstwering is met name vanuit veiligheidsvoorschriften echter een zeer lastig te realiseren verhaal.
Persoonlijk
Daarom is er een voorstel bedacht voor een fysiek toezicht én om mensen persoonlijk erop aan te spreken dat het staan op de omloop direct achter de bovenste rij stoelen niet gewenst is. Om die reden zal op de omloop een duidelijk zichtbare streep worden getrokken op de grond ter hoogte van de pilaren. De streep zal niet worden aangebracht op het gedeelte van de omloop op de Noordtribune. Dit vanwege het bijzondere karakter van dit tribunegedeelte.
De stadionspeaker zal tijdens de wedstrijden aandacht vragen voor deze nieuwe situatie en servicemedewerkers zullen het publiek bij het niet handhaven van de nieuwe maatregel hierop persoonlijk wijzen en aanspreken.
Consumptieprijzen
In tegenstelling tot de entreeprijzen van de toegangs- en seizoenkaarten voor wedstrijden van FC Groningen in Euroborg, zullen de consumptieprijzen voor het publieke segment voor het seizoen 2010/2011 wel een verhoging kennen. De muntprijs bij de publiekscatering stijgt naar 1,80 euro. De nieuwe prijsvoering gaat in vanaf de Open Dag, op zondag 1 augustus, en geldt voor het gehele komende seizoen. De consumptiemunten worden niet vervangen en reeds aangeschafte munten blijven dan ook gewoon geldig.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’