string(9) "claudebot"

Afgelast: Groningen A1 – Heerenveen A1.

Donderdag 29 januari 2009 om 15:07

FC Groningen A1 - sc Heerenveen A1 is afgelast, net als alle andere duels in de landelijke jeugdcompetities. Op zaterdag 31 januari is er dus geen programma.

Vanaf deze week zal elke zaterdag één van de thuisduels van de jeugdteams uitgebreider aan bod komen dan voorheen. Door middel van een voorbeschouwing met de coach van het team zal worden vooruitgeblikt. Op zaterdagavond zal op de website een wedstrijdverslag met de opstelling van het FC-team en een fotoverslag worden geplaatst op de voorpagina.

De overige wedstrijden worden zoals voorheen belicht door middel van het scoreverloop en de eventuele consequenties voor de rangschikken.

Voorbeschouwing
Paul Raveneau krijgt de aftrap in dit nieuwe onderdeel op deze website. “De selectie is op dit moment aardig compleet. We zijn goed uit de winterstop gekomen en hebben zin om weer te spelen. Vorige week kon de uitwedstrijd tegen FC Utrecht niet doorgaan omdat zij niet konden uitwijken naar kunstgras. We zijn dus extra gebrand.”

Sinds half november is de ploeg ongeslagen en daardoor is de A1 van Groningen geklommen gestegen van de veertiende naar de elfde plaats. “De groep is dichter naar elkaar toe gegroeid. We kwamen van ver omdat het een vrij jonge groep is. Er waren een aantal jongens die van de amateurs kwamen en nu opeens zes keer in de week moesten trainen. Maar inmiddels is iedereen gewend, hebben ze hun ritme gevonden zowel in het voetballen als op school als in hun leefomgeving. De jongens zijn nu een stuk meer ontspannen en dat werkt z’n vruchten af.”

Extra’tje
“En natuurlijk helpt het ook mee dat we wat resultaten hebben geboekt. Dat geeft extra vertrouwen. In de beker zijn we een ronde verder gekomen. In de kwartfinale spelen we tegen de winnaar van Ajax-AZ. Dat is ook weer een leuk extra’tje waar de ploeg naar uit kan kijken.”

Maar allereerst staat Heerenveen voor de deur. “In september hebben we met 5-1 verloren in de uitwedstrijd, maar ik vond de einduitslag wat geflatteerd. Het eerste halfuur hebben we gedomineerd en we bleven een uur op de been. Daarna liep de score nog op. Heerenveen heeft een uitstekend elftal met een snelle voorhoede, een dynamisch middenveld en een prima verdediging. Het is een hele complete ploeg. In onze ploeg is veel vertrouwen. Ik denk dat de druk bij hen ligt omdat ze in de titelstrijd zijn verwikkeld met Ajax (dat evenveel punten heeft – red.). Zij zullen geen punten willen laten liggen in Groningen.”

Overige thuisduels 31 januari:
FC Groningen D1 – NEC D1 (afgelast)
FC Groningen D2 – GRC Groningen D1 (afgelast)
FC Groningen C2 – ADO Den Haag C2 (afgelast)

Uitwedstrijden:
Excelsior B1 – FC Groningen B1 (afgelast)
Go Ahead Eagles C1 – FC Groningen C1 (afgelast)

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’