Adrie Poldervaart nieuwe assistent-trainer FC Groningen

24 mei 2019

Adrie Poldervaart wordt met ingang van het seizoen 2019/2020 de eerste assistent van hoofdtrainer Danny Buijs bij FC Groningen. De 48-jarige Zuid-Hollander volgt in deze rol Hennie Spijkerman op, die vertrekt bij de Trots van het Noorden. Poldervaart tekent een overeenkomst voor een jaar in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Adrie Poldervaart was tot april van dit jaar hoofdtrainer van Excelsior. Hij stapte op bij de club waar hij meer dan 25 jaar in dienst was, met name als fysiotherapeut. Daarnaast was Poldervaart succesvol trainer in het amateurvoetbal bij onder meer OHVV in zijn geboorteplaats Oudenhoorn, Nieuwenhoorn, Spijkenisse, Zwaluwen en Barendrecht. In 2015 ontving hij de Rinus Michels Award voor beste trainer in het amateurvoetbal. Poldervaart werd voor het seizoen 2018/2019 aangesteld als hoofdtrainer van Excelsior.

HD1903026585OP

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt uit waarom FC Groningen voor Poldervaart heeft gekozen. “Wij zochten een assistent-trainer, die complementair is aan de technische staf waarmee wij komend seizoen willen gaan werken. Dat was voor ons een belangrijk uitgangspunt. Voor de profielschets die wij hiervoor hebben opgesteld, hebben wij onder meer een beroep gedaan op externe expertise en kennis uit het werkveld. Daarna zijn we gaan kijken wie het beste in dit plaatje zou passen. Al snel kwam hierbij de naam van Adrie Poldervaart bovendrijven. Met collega-directeur Wouter Gudde hebben we bovendien iemand in ons midden, die Adrie goed kent en uit ervaring weet waar zijn kwaliteiten liggen. Daarna hebben wij met een aantal voetbaltechnische mensen verschillende sessies met Adrie gehad en meerdere intensieve en indringende gesprekken gevoerd. Daarbij zijn wij ervan overtuigd geraakt dat Adrie de staf op een goede manier kan aanvullen en beter maken.”

“Ik ben er super trots op dat een grote club als FC Groningen bij mij aanklopt. Toen de profielschets voor de functie bekend was, heeft Danny Buijs tegen Wouter Gudde gezegd: ‘Volgens mij denken wij op basis hiervan aan dezelfde naam.’ Dat klopte en vond ik mooi om te horen. Voor elke trainer in het betaalde voetbal is het een enorme uitdaging om bij een club als FC Groningen te werken. Ik snap de reactie van mensen die de stap van hoofdtrainer bij Excelsior naar assistent bij FC Groningen opmerkelijk vinden, maar ik heb nooit aan carrièreplanning gedaan. Ik wil werken met mensen die iets willen leren en er vol voor gaan. De naamgeving van de functie is voor mij totaal irrelevant.”

Ook Alfons Arts wordt toegevoegd aan de technische staf van de eerste selectie voor het seizoen 2019/2020. Hij was de afgelopen seizoenen trainer van FC Groningen onder-23.

FC Groningen neemt naast Hennie Spijkerman ook afscheid van staflid Peter Hoekstra. Het aflopende contract van de vijfvoudig voormalig international wordt niet verlengd. De ex-speler van de club zegt in een reactie op zijn vertrek: “Ik vind het spijtig dat ik de club na 14 jaar ga verlaten. Ik had graag langer doorgegaan in een trainersrol binnen de opleiding van FC Groningen, maar helaas liggen daar op dit moment geen mogelijkheden. Dat is jammer, maar ik heb een prachtige tijd gehad en met veel goede en lieve mensen gewerkt. Daaraan houd ik een heel warm gevoel over. Ik wil iedereen bij FC Groningen bedanken voor de samenwerking en wens de club het allerbeste.”

FC Groningen wenst zowel Hennie Spijkerman als Peter Hoekstra heel veel succes in hun verdere carrière.

180915EOA0542-arts

Laatste nieuws