Adorjan scoort opnieuw voor Jong Hongarije.

Vrijdag 06 september 2013 om 11:19

Krisztian Adorjan heeft donderdagavond voor Jong Hongarije gescoord in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Bosnië-Herzegovina. Hij bepaalde uit een strafschop de eindstand op 4-1. Ook Filip Kostic kwam in actie voor het winnende Jong Servië.

In Hongarije kwam Bosnië (2 gespeeld-3 punten) nog op voorsprong, maar ging in de tweede helft het roer om. Krisztian Adorjan was één van de twee invallers in de ploeg van het thuisspelende land. Hij bekroonde zijn optreden met een doelpunt vanaf de strafschopstip. In de 84ste minuut bepaalde hij de eindstand op 4-1. Eerder gaf hij uit een hoekschop al een assist bij de 2-1. Het was na een eerdere uitzege op Albanië (3-0) alweer de tweede overwinning in twee duels. Ook in dat duel scoorde Adorjan overigens. Spanje (1-3) en Oostenrijk (2-3)
Invalbeurt
Filip Kostic mocht bij Jong Servië een kwartier meespelen in de thuiswedstrijd tegen Jong Cyprus (3-3). Op het moment dat hij in het veld kwam, was de 2-1 eindstand reeds bereikt. In de slotfase kregen spelers van beide partijen nog een rode kaart, zodat beide ploegen de wedstrijd beëindigden met tien spelers. Het was de eerste EK-kwalificatiewedstrijd in een groep met verder België (1-3), Italië (1-0) en Noord-Ierland (1-0).
Programma
Vrijdag 6 september, 14.00 uur: FC Twente – Nederlands Beloftenelftal (Stefan van der Lei)
Vrijdag 6 september, 20.30 uur: Slovenië – Albanië (Andraz Kirm)
Maandag 9 september, 15.00 uur: Schotland onder-18 – Oranje onder-18 (Richairo Zivkovic)
Maandag 9 september, 18.00 uur: Jong Luxemburg – Jong Oranje (Stefan van der Lei)
Dinsdag 10 september, 20.30 uur: Cyprus – Slovenië (Andraz Kirm)