ADO redt Groningen bij Emmen

15 mei 2019

FC Groningen heeft woensdagavond in Stadion De Oude Meerdijk met 1-0 verloren van FC Emmen. Door de 6-2 zege van ADO Den Haag op naaste concurrent Willem II is FC Groningen toch als achtste geëindigd in de Eredivisie. Daarmee heeft de Trots van het Noorden zich geplaatst voor de play-offs, die komende zaterdag (18 mei) starten met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Aanvang is 20.45 uur.

In Emmen kon trainer Danny Buijs net als afgelopen zondag niet beschikken over Jeffrey Chabot die kampt met liesklachten. De Duitser haakte zondag af in de warming-up. Samir Memisevic schoof een linie terug naar de verdediging en Tom van de Looi speelde opnieuw als controlerende middenvelder naast Ludovit Reis.

In de eerste helft maakte Michael Chacon na een klein halfuur de 1-0 en had FC Groningen daar qua kansen en mogelijkheden weinig tegenover te stellen. Met een dubbele wissel kwamen na een uur spelen Mo El Hankouri en Ajdin Hrustic binnen de lijnen. Even later leek Paul Gladon de gelijkmaker aan te tekenen, maar werd zijn doelpunt afgekeurd wegens hands.

Bij ADO Den Haag-Willem II viel exact op dat moment de tweede gelijkmaker (2-2) en daardoor mocht FC Groningen zich alsnog virtueel in de play-offs wanen. Na een rode kaart van Willem II liep de score van ADO Den Haag nog bijna zo ver op (6-2) dat ADO op doelsaldo FC Groningen zou kunnen passeren.

Uiteindelijk was het maar goed dat Emmen niet meer kansen benutte, want dan had het echt spannend kunnen worden. Nu bleef ADO minimaal drie treffers verwijderd van Europees voetbal. FC Groningen was ook nog eens dichtbij de gelijkmaker met een schot van Deyovaisio Zeefuik op de paal. Ook die ging er niet in en zo werd de derde nederlaag in één seizoen tegen Emmen een feit. Eerder werden een oefenwedstrijd in Rolde en de heenwedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion ook al verloren.

De eindranglijst is nu als volgt: 5. Vitesse, 6. FC Utrecht, 7. Heracles Almelo en 8. FC Groningen. Identiek dus aan de uitgangspositie voor deze speelronde. Zaterdag 18 mei worden Heracles-Utrecht (18.30 uur) en Groningen-Vitesse (20.45 uur) gespeeld. Exact 72 uur later, op dinsdag 21 mei, beginnen de returns. Vrijdag 24 mei en dinsdag 28 mei zijn de finalewedstrijden met als inzet een Europa League ticket met instroom op donderdag 25 juli.

JW2019051215777
JW2019051215776
JAV201905154084OP

Laatste nieuws