string(9) "claudebot"

‘Activiteiten in teken van maatschappelijk partner Make-A-Wish’.

Dinsdag 08 april 2014 om 14:16

In de 473ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de gewonnen uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, kijkt hij vooruit naar het thuisduel met NAC Breda en benoemt hij diverse op stapel staande activiteiten, die voornamelijk in het teken zullen staan van onze maatschappelijk partner Make-A-Wish Nederland.

“We hebben afgelopen vrijdag met het oog op de ranglijst uitstekende zaken gedaan door in Zwolle met 1-0 te winnen van directe concurrent PEC. Het betekende na zeges op Vitesse en PSV de derde overwinning op rij en hierdoor hebben we een stevige achtste plaats in handen in de Eredivisie. De play-offs om een Europees ticket lonken en we willen uiteraard zo hoog mogelijk eindigen op de ranglijst, maar nog belangrijker vinden wij het dit seizoen dat het publiek na een thuiswedstrijd tevreden en opgetogen huiswaarts keert na een vermakelijke voetbalmiddag of -avond.”
Succesreeks
“Daarom hopen wij vrijdagavond tegen NAC Breda de succesreeks niet alleen voort te zetten met een positief resultaat, maar dit ook te doen met aansprekend en aantrekkelijk voetbal, zoals in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. De stemming rondom de club, met de recente resultaten in het achterhoofd, is vanzelfsprekend positief en dat merken we ook bij de kaartverkoop voor het duel van vrijdagavond. Bij de aanschaf van kaarten voor de wedstrijd tegen NAC Breda, die om 20.00 uur begint, gelden geen restricties. We rekenen vrijdagavond dan ook op een meer dan goedgevulde Euroborg.”
Jong FC Groningen
“Ook Jong FC Groningen is aanbeland in de beslissende fase van het seizoen. Gisteravond (maandag – red.) werd de topper tegen Jong Vitesse op eigen veld met 1-2 verloren. Mede door het gelijkspel van een andere concurrent om de titel, Jong Heracles Almelo, houdt de ploeg van trainer Paul Raveneau niettemin kans op het kampioenschap. De Beloften hebben nog twee competitiewedstrijden op het programma staan, met als afsluitend duel de thuiswedstrijd tegen Jong sc Heerenveen, dat ook nog kans heeft op de titel. Kortom: ook Jong FC Groningen wacht nog een spannend einde van het seizoen.”
Jeugdspelers
“De afgelopen tijd komt geregeld in het nieuws dat jonge voetballertjes door grotere clubs bij collega-profclubs worden weggehaald. Ook wij bij FC Groningen hebben inmiddels met dit fenomeen te maken en dat is vervelend. Probleem is dat je er als club – buiten het zo goed mogelijk opbouwen van een stevige band met spelers en ouders, hetgeen wij ook doen – vrij weinig tegen kunt doen.”
“Talentvolle spelers mogen pas op 16-jarige leeftijd een profcontract tekenen, met een maximale duur van drie jaar. Tot die tijd kunnen jeugdspelers overschrijving aanvragen naar een andere betaald voetbalorganisatie (BVO – red.), zoals dit ook bij de amateurs geldt. Verschil hierbij is echter wel dat je als BVO in dat geval recht hebt op een vergoeding van 13.494 euro per opleidingsjaar als tegemoetkoming of compensatie voor de reeds gemaakte opleidingskosten.”
Compliment
“Dat is echter een schrale troost en een pleister op de wonden. Het doel van je jeugdopleiding is immers talentvolle jongens klaar te stomen voor een optreden in Euroborg en niet om ze op te leiden voor andere BVO’s. Dat is bovendien zuur voor de huidige jeugdtrainers, die hun ziel en zaligheid in de ontwikkeling van jeugdspelers steken en natuurlijk graag zien dat hun werk vruchten afwerpt voor de club waarbij ze in dienst zijn.”
“Aan de andere kant is het natuurlijk een geweldig compliment voor de jeugdopleiding, onder leiding van Peter Jeltema, dat grotere clubs interesse hebben in jonge voetballers van FC Groningen. Al zou een eventuele volgende stap in hun carrière pas aan de orde moeten zijn als talentvolle spelers twee of drie jaar in het eerste elftal van hun club hebben gespeeld.”
Activiteiten
“Ook deze week zijn er weer de nodige activiteiten. Zo organiseren we morgen (woensdag – red.) in samenwerking met VEV ’67 uit Leek de eerste FC Groningen Voetbaldag voor F-pupillen. FC Grootegast, vv Grijpskerk, vv TLC, sv Marum, vv Roden, vv Zuidhorn, vv GOMOS en natuurlijk de thuisclub leveren een bijdrage aan dit voetbalspektakel. Het doel van deze Voetbaldag is enerzijds de kinderen een fantastische middag te bezorgen en anderzijds om te bekijken welke verschillen in voetbalhandelingen er te zien zijn bij partijtjes 5 tegen 5 en 6 tegen 6.”
“Morgenavond (woensdag – red.) zijn accountmanager Ben Haverkort en ondergetekende aanwezig bij het regionaal netwerk event van SV Gramsbergen. Vrijdagmiddag zal ik een bijdrage leveren aan het project ‘Scoor een Boek’ op het sportveld van HS’88 in Hoogezand-Sappemeer.”
Make-A-Wish Nederland
“Vanaf vrijdag zullen diverse activiteiten in het teken staan van onze maatschappelijk partner Make-A-Wish Nederland. Zo zal er bij de thuiswedstrijd tegen NAC Breda vrijdagavond een collecte worden gehouden voor dit maatschappelijke doel en organiseert Loopgroep Bedum zaterdagmiddag voor de 25ste keer de Bedumer Bosloop voor de jeugd, waarbij de opbrengst bestemd is voor Make-A-Wish.”
“Maandagavond tenslotte houden wij onze jaarlijkse benefietavond voor Make-A-Wish Nederland, georganiseerd door Organisatiebureau FC Groningen. Voor het vierde opeenvolgende jaar wordt deze bijzondere avond gehouden in Autoborg, bij sponsorrelatie Noordlease. Tijdens de avond, die wordt gepresenteerd door Jacques d’Ancona, zijn er optredens van onder andere Sandra van Nieuwland en wordt een veiling gehouden met unieke kavels, waaronder het schaatspak van Olympisch kampioen Sven Kramer.”
“Met Make-A-Wish als goed doel verlenen onder anderen Ronald en Erwin Koeman, Henk en Marianne Timmer, Bert Visscher, Hein Vergeer, Gerard Kemkers, René Eijkelkamp, Commissaris van de Koning Max van den Berg en RWE/Essent-topman Peter Terium belangeloos hun medewerking. Vanaf deze plaats willen wij hen voor hun bijdrage aan de benefietavond alvast zeer hartelijk bedanken.”
Vrijwilligersavond
“Met de mededeling dat zaterdag een vrijwilligersavond wordt gehouden in het Fluks Hoes van Euroborg, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus