string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Acht internationals FC Groningen onderweg.

Dinsdag 10 februari 2009 om 14:12

In de 218de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitwedstrijd tegen Feyenoord, kijkt hij vooruit naar het competitieduel met Heracles Almelo, meldt hij het programma van acht internationals van FC Groningen en doet hij een oproep aan de leden van de Junior Club.

“Na afloop van de 0-0 tegen Feyenoord konden we zondag toch niet helemaal tevreden zijn met het resultaat. In de Rotterdamse Kuip speelden we immers ruim een helft lang met een man meer, maar uit die numerieke meerderheid hebben we onvoldoende profijt getrokken. De teleurstelling die hierover heerste, zegt wel iets over de groei van de club in de laatste jaren, want nog niet zo gek lang geleden waren we als FC Groningen al blij als we een punt pakten bij Feyenoord. Het gelijkspel zorgde er wel voor dat we in 2009 nog altijd ongeslagen zijn in competitieverband.”
Twee thuiswedstrijden
“We krijgen in de Eredivisie nu twee thuiswedstrijden achter elkaar. Over ruim anderhalve week komt PSV op bezoek in Euroborg, maar zondag wacht om 14.30 uur eerst het treffen met Heracles Almelo. Voor dit duel komen vanaf donderdag 09.00 uur kaarten in de verkoop voor de vakken OO en PP. Houd u hiervoor onze website in de gaten. De kaarten voor de overige vakken zijn uitverkocht.”
“Bezoekers aan het duel met Heracles uit de richting Drachten, die via de A7 Groningen willen bereiken, moeten zondag rekening houden met verkeershinder. Komend weekeinde wordt er gewerkt aan de Julianabrug en deze brug zal dan voor alle verkeer zijn gestremd. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Groningen-supporters, die vanuit het westen via de A7 naar Euroborg willen, dienen vanwege de omleiding rekening te houden met extra reistijd. De omleidingroutes, die worden aangegeven, lopen via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg en vice versa.”
Nieuwe jassen
“Bij de komende thuiswedstrijden zal het opvallen dat de EHBO-groep van FC Groningen nieuwe jassen draagt. Menzis Zorg en Inkomen heeft haar naam aan deze groep vrijwilligers verbonden en heeft hiervoor nieuwe jassen beschikbaar gesteld.”
“Deze week zijn acht internationals van FC Groningen op pad voor de diverse nationale teams. Marcus Berg en Andreas Granqvist komen morgen (woensdag – red.) in en tegen Oostenrijk in actie met Zweden, Evgeniy Levchenko vertegenwoordigt Oekraïne op een minitoernooi in Cyprus en Oluwafemi Ajilore speelt in Londen met Nigeria tegen Jamaica, Tom Hiariej en Skhodran Metaj spelen met het Nederlands Beloftenelftal in Oss tegen Griekenland en keeper Leonard Nienhuis en spits Pepijn Kluin zijn opgeroepen voor Oranje Onder 19. Het achttal komt in actie tijdens oefeninterlands en keert volgens planning donderdag terug in Groningen.”
Klankbordgroep
“Deze week zullen wij berichten hoe we de klankbordgroep willen samenstellen naar aanleiding van de signalen onder diverse supportersgroeperingen over de gang van zaken in het stadion rondom onze thuiswedstrijden. Wij hebben aangegeven dat we op een positieve manier in contact willen blijven staan met de diverse supportersgeledingen om op die manier een zo optimaal mogelijke sfeer rondom FC Groningen te creëren.”
“Alle leden van de Junior Club en de Green White Bengels hebben onlangs een oproep gekregen om hun juiste e-mailadres aan ons door te geven. Nog niet alle leden hebben hieraan gehoor gegeven. Het e-mailadres kan worden doorgegeven via juniorclub@fcgroningen.nl, met als onderwerp: emailadres.”
Hart in Akzie
“Morgen (woensdag – red.) is Groby aanwezig bij de Hart in Akzie dag van het UMCG. Op deze dag worden de kinderen van de kinderafdeling in het zonnetje gezet. Samen met spelers van Jong FC Groningen en FC Groningen A1 brengt Groby uit naam van de Junior Club de kinderen een cadeautje.”
“Morgen (woensdag – red.) is er wederom een clublunch voor leden van de Hattrick’s Club, waarvoor zich elf bedrijven hebben opgegeven en met de mededeling dat ondergetekende donderdag een lezing zal verzorgen bij sponsor DHV, Advies en ingenieursbureau in Groningen, besluiten we deze nieuwsbrief.”
 “Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’