Absalem, Van de Looi en Matthijs in FCG TV

13 april 2018

FC Groningen TV heeft vanavond een terugblik op de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen en een vooruitblik op de belangrijke thuiswedstrijd van zondag tegen Roda JC.

Afgelopen zondag ging FC Groningen op bezoek bij sc Heerenveen. Maar liefst 1.200 supporters van de FC zorgden voor een uitverkocht uitvak en steunden hun ploeg vanaf de eerste minuut. Vooraf verzamelden de fans zich op parkeerterrein P8 waar ze even na 13.00 uur in een lange stoet vertrokken naar het Abe Lenstra Stadion. FCG TV was erbij en zag dat er supporters waren die op het parkeerterrein profiteerden van het mooie weer. Tijdens het duel volgde FCG TV Amir Absalem die de geschorste Django Warmerdam verving. Absalem hield zich goed staande in de derby en was na afloop tevreden over zijn prestatie.
 
Ook Tom van de Looi kan terugkijken op een goede Derby van het Noorden. Van de Looi heeft sinds zijn debuut tegen Willem II geen minuut gemist in het eerste elftal. Samen met FCG TV kijkt de jonge middenvelder vanavond vooruit naar het duel tegen Roda JC van komende zondag. Van de Looi geeft aan dat hij beseft dat het belang van de wedstrijd groot is, maar dat dat vooral gezonde spanning bij hem oplevert. 
 
Thuiswedstrijden tegen Roda JC leverden in het verleden vaak veel doelpunten op. Ook op 13 december 2002 toen FC Groningen in een ijskoud Oosterparkstadion met 3-2 wist te winnen, na een 0-2 achterstand. FCG TV kijkt terug naar die bijzondere wedstrijd met Paul Matthijs, die op speciale wijze de winnende 3-2 binnen schoot.
 
FC Groningen TV wordt vanavond om 18.15 uur uitgezonden op Fox Sports kanaal 1. De uitzending wordt vanavond herhaald om 18.30 uur op kanaal 3 en om 23.45 uur op kanaal 5. Zondag is FCG TV te zien om 13.50 uur op kanaal 3, voorafgaande aan FC Groningen - Roda JC. Kijk voor de exacte tijden op https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/list

Laatste nieuws