string(9) "claudebot"

Abel Tamata: ‘Ik had meteen een heel goed gevoel’.

Dinsdag 30 juni 2015 om 19:32

Abel Tamata is de komende twee seizoenen speler van FC Groningen, met een optie voor een derde jaar. Voor velen een aangename verrassing, aangezien de club de komst van de 24-jariger verdediger tot het laatste moment geheim wist te houden.

Tamata komt transfervrij over van PSV waar hij de afgelopen acht seizoenen onder contract stond. De verdediger maakte weloverwogen de keuze voor FC Groningen. “Er was behoorlijk wat belangstelling van een aantal clubs, maar toen FC Groningen zich vorige week meldde was ik positief verrast,” zegt Tamata, “Ik was vereerd dat de club interesse toonde en eigenlijk meteen concreet werd. Dat gaf me een heel goed gevoel.”
Snel gegaan
Dat goede gevoel werd nog sterker na een gesprek met FC-trainer Erwin van de Looi, assistent-trainer Dick Lukkien en technisch manager Peter Jeltema. “Uit dat gesprek sprak heel veel vertrouwen en gaf mij het gevoel dat Groningen voor mij de beste stap is. Daarna is het eigenlijk heel snel gegaan en ik ben trots voor deze club te mogen spelen.”
Het rugnummer van Tamata is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat hij met de naam  ‘Tezzy Tamata’ op het shirt gaat spelen. “Dat is mijn officiële achternaam,” legt de verdediger uit. “Vroeger had ik alleen de naam Tamata, maar mijn vader komt uit Afrika, uit het voormalige Belgisch Congo (Democratische Republiek Congo – red.), en dat betekent veel voor mij. Ik ben er trots op dat ik in maart mijn eerste interland voor D.R. Congo heb gespeeld.”
Europa in!
Hoewel Tamata is gehaald voor de positie van linksback kan hij ook uitstekend aan de rechterkant uit de voeten. Op beide flanken heeft de verdediger te maken met behoorlijke concurrentie. Tamata gaat de strijd echter vol aan. “Ik kijk er naar uit morgen (woensdag – red) te starten met trainen en heb echt zin in een mooi seizoen. Samen met de spelers en de supporters gaan we Europa in!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus