Aanvoerder El Hankouri: ‘Een beloning voor keihard werken’

11 september 2021

Na het vertrek van Azor Matuwisa naar het Franse Stade de Reims moest de technische staf op zoek naar een nieuwe captain van FC Groningen. De keuze viel op Mo El Hankouri als drager van de aanvoerdersband. De 24-jarige flankspeler heeft de afgelopen seizoenen alle mogelijkheden aangegrepen om te groeien in Groningen en vindt het aanvoerderschap een mooie beloning voor keihard werken. 

Trainer Danny Buijs verklaart waarom El Hankouri is verkozen tot de drager van de aanvoerdersband. “Mo reageerde trots, dat hij op jongere leeftijd zo`n stap kan zetten in zijn ontwikkeling. We hadden ook kunnen kiezen voor een oudere jongen die het al heeft meegemaakt, maar het is ook heel interessant om te zien wat het doet met Mo zijn ontwikkeling. Het laat zien dat een jonge speler bij ons de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen en wanneer hij dat doet er mooie vervolgstappen liggen.”
 
El Hankouri krijgt bij zijn taken als aanvoerder de steun van ervaren krachten als Michael de Leeuw en Bart van Hintum, die weten wat het is om aanvoerder te zijn. De captain zal de band met trots dragen. “Het is een mooie beloning voor mij na keihard werken,” aldus El Hankouri. “Ik kwam als jonge jongen binnen, heb ook mindere periodes gehad, maar ben keihard blijven werken. Dat is beloond. Voor de ene speler is een beloning in de vorm van een transfer, voor mij is dat de rol als aanvoerder. Een mooie uitdaging, ik heb er zin in.”
 
El Hankouri loopt zondag even voor 14.30 voor het eerst met de band om zijn arm een uitverkocht Euroborg binnen voor het duel met sc Heerenveen. “De Derby van het Noorden; een mooie en belangrijke wedstrijd. We gaan er staan zondag!” 

Laatste nieuws