Aanstaande vrijdag bijzondere show vanuit Euroborg

27 april 2022

Aanstaande vrijdag 29 april staat er een bijzondere liveshow op het programma, geheel in het teken van de Jubileumveiling. Veilingmeester Hans Nijland is de vaste tafelgast, terwijl er gedurende de show ook andere hoofdrolspelers zullen aanschuiven. De uitzending vanuit Euroborg begint om 18.00 uur en is te volgen op het YouTubekanaal van FC Groningen. 

Naast oud-directeur en veilingmeester Hans Nijland krijgt Cyril Ngonge één rol in de uitzending. De spits is bezig aan zijn eerste seizoen in Groningen, maar was inmiddels al goed voor acht doelpunten. In de thuiswedstrijd tegen AZ maakte de Belg met Congolese roots ongetwijfeld zijn mooiste ooit. Tijdens de liveshow neemt hij de kijker mee naar dat speciale moment op 24 oktober 2021.  
 
De schoenen die Ngonge droeg in dat bewuste duel, uiteraard voorzien van handtekening, behoren tot één van de vijftig unieke kavels die FC Groningen in samenwerking met partner Catawiki aanbiedt tijdens de Jubileumveiling. Daartoe behoren tevens de gedragen en gesigneerde handschoenen van FC-doelman Jan Hoekstra, die ook aanwezig zal zijn vrijdagmiddag.  

DSC_0134

De opbrengst van de veiling gaat in zijn geheel naar FC Groningen in de Maatschappij. Deze stichting zal het geld gebruiken om zoveel mogelijk kinderen in het achterland meer en beter te laten bewegen, door middel van het programma Trainen in de Wijk. Manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van de FC, Simon Cageling, vertelt in de uitzending meer over de stichting en de strijd tegen bewegingsarmoede in Noord-Nederland.  
 
Verder wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om voor de laatste keer de tussenstand bekend te maken, voordat de veiling de dag erna om 22.00 uur eindigt. Ondertussen is de teller al opgelopen tot het prachtige aantal van 400 kinderen, die tijdens Trainen in de Wijk in beweging kunnen worden gebracht!  
 
Uiteraard blikken de gasten zoals te doen gebruikelijk op vrijdagmiddag vooruit op de wedstrijd van komend weekend, op bezoek bij RKC Waalwijk. John de Jonge en Kurt Elshot nemen het weer tegen elkaar op in de battle, waarin na een puntloos weekend Elshot nog steeds een voorsprong te verdedigen heeft.  
 
De uitzending is vrijdagmiddag vanaf 18.00 uur te volgen op het YouTube-kanaal van de Trots van het Noorden. 

20210114TRAINENINDEWIJKHOOGKERK011

Laatste nieuws