string(9) "claudebot"

Aanpassingen in Euroborg.

Woensdag 03 september 2008 om 15:57

Morgenavond speelt FC Groningen tegen KV Mechelen voor het eerst in de vernieuwde Euroborg. Er zijn het laatste half jaar meerdere aanpassingen verricht en voorzieningen getroffen in het stadion. Een overzicht.

Om te beginnen zijn er naar aanleiding van de stadionbrand op zondag 13 april twaalf mensen opgeleid tot een brandinterventieteam. Zij zullen tijdens wedstrijden verspreid door het stadion toezien op de naleving van de maatregelen en ingrijpen bij calamiteiten.
Daarnaast is er – mede door de uitbreiding van het stadion met vier rijen stoelen – een nieuw ontruimingsplan geschreven en is het plan voor de bedrijfshulpverlening geheel herschreven. Hierdoor voldoet FC Groningen aan de nieuwste veiligheidseisen. 
Vastgelegd
Voor komend seizoen is in de wedstrijdorganisatie duidelijk vastgelegd wie op welke moment verantwoordelijk is voor de gang van zaken in het stadion en wanneer bijvoorbeeld de politie de leiding in Euroborg kan overnemen. Dit kan gebeuren op verzoek van FC Groningen maar de politie kan hiertoe ook zelf besluiten. Voor de communicatie is er speciaal bij calamiteiten één extra portofoonkanaal in het leven geroepen.
Er zijn ook andere extra voorzieningen getroffen. Bij de ingangen zijn de deurklemmen verwijderd, op de tweede ring zijn zowel vaste als mobiele brandblussers geplaatst en de grote scheidingswanden kunnen desgewenst direct worden geopend. Sinds 13 april zijn deze deuren al elk moment te openen door een persoon die bij deze deuren wacht houdt. 
Oefening
In het najaar van 2008 zal een ontruimingsoefening worden gehouden met alle instanties die bij een wedstrijdorganisatie van FC Groningen betrokken zijn.
De drie camerapalen, die ter vervanging van stewards achter het doel aan de Noordzijde zijn geplaatst, hebben de afgelopen week voor nogal wat ophef gezorgd. Dinsdag is er een constructief overleg geweest met een afvaardiging van de Supportersverenigingen. We zijn daarin overeengekomen dat we alternatieven gaan bekijken. We hebben de verschillende opties inmiddels onder de loep genomen en zullen morgen (donderdag – red.) gezamenlijk met de Supportersverenigingen streven tot een besluit te komen.
Wij willen nogmaals benadrukken dat het niet is toegestaan het veld te betreden. Hoewel door de vier extra rijen stoelen de afstand tot het veld een stuk kleiner is geworden, zal het betreden van het speelveld worden bestraft met een levenslang stadionverbod.
LED boarding
Tot slot wil de club nog opmerken dat de LED boarding die bij de Open Dag aan de lange zijde van het stadion stond en die ook morgenavond in Euroborg zal staan, niet de boarding is die in de competitie gebruikt zal gaan worden. De nieuwe LED boarding is beduidend minder hoog dan het systeem dat nu wordt gebruikt en dus zal het zicht vanaf de onderste rij stoelen bij de competitiestart beter zijn.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus