string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Aanmoedigingsprijs ‘Duurzaamste Ondernemer’ prachtig resultaat.

Dinsdag 01 maart 2011 om 14:48

In de 320ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de nederlaag tegen Feyenoord, meldt hij de toekenning van de aanmoedigingsprijs voor Duurzaamste Ondernemer Groningen en noemt hij de diverse activiteiten van deze week.

“We hebben afgelopen zondag in de Rotterdamse Kuip een zeer teleurstellend resultaat neergezet tegen Feyenoord. Het mag duidelijk zijn dat we even niet onze beste fase van het seizoen kennen, maar zondagmiddag kan alles weer anders zijn. En hoe je het ook wendt of keert; we hebben de vierde plaats in de Eredivisie nog altijd in handen. We gaan er voor strijden die plek vast te houden en zeker met de steun van een volle Euroborg krijgen we tegen Heracles Almelo de kans op revanche. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor dit duel. De vorige negen thuiswedstrijden leverden steevast een uitverkocht huis op. We hopen deze serie door te kunnen trekken en de ploeg kan de aanmoedigingen zeer goed gebruiken.”
Energy Valley Top Club
“Gisteravond (maandag – red.) was er in de oude raadzaal van het stadhuis in Groningen wel reden tot tevreden gezichten bij de club. Uit handen van wethouder Ton Schroor van Economische Zaken kregen wij de aanmoedigingsprijs bij de verkiezing Duurzaamste Ondernemer 2010 van de gemeente Groningen en daaraan was een geldbedrag van 5.000 euro gekoppeld.”
“Zoals wellicht bekend werken wij bij FC Groningen samen met onze groenpartners, verenigd in de Energy Valley Top Club, aan een groen en duurzaam beleid. Wij willen onze doelen realiseren in samenwerking met onze groenpartners, die vertegenwoordigd zijn in onze energiesociëteit in Euroborg. De aanmoedigingsprijs geeft ons een mooie motivatie om het ingeslagen traject vol ambitie met elkaar door te trekken. Overigens werd Melle Koot, meubel- en interieurontwerper, uitgeroepen tot de Duurzaamste Ondernemer 2010 van de gemeente Groningen, waarmee wij hen van harte feliciteren.”
Spreekkoren
“Onlangs hebben wij gemeld dat de KNVB ons een schikkingsvoorstel heeft gedaan van 10.000 euro vanwege spreekkoren tijdens de competitiewedstrijd FC Groningen – AZ. We hebben hierover onze verbazing uitgesproken richting de KNVB, te meer wij dit een buitenproportionele straf vinden. Wij zijn dan ook niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel en hebben beroep aangetekend.”
“Deze zaak zou komende donderdag dienen. Echter is onze huisjurist Wim Entzinger dan verhinderd. We hebben de KNVB daarom verzocht een andere datum voor de zaak  voor te stellen, maar de tuchtcommissie laat weten hieraan niet te willen voldoen. We zijn hierover zeer ontstemd en hebben dit schriftelijk aan KNVB-directeur Bert van Oostveen laten weten.”
Irritatie
“Onze irritatie zit hem in het feit de KNVB er voor de leden, dus de clubs, is en we samen op een gezonde en volwassen manier een bedrijfstak proberen te runnen, waarbij we elkaar proberen te helpen in plaats van te dwarsbomen. Als er dan niet kan worden meegewerkt aan het verplaatsen van een zitting, zien wij ons helaas genoodzaakt de 10.000 euro te betalen. Een andere jurist, die zich bovendien dient in te lezen, kost de club ook zoveel geld dat alle tijd en energie ons per saldo niets gaat opleveren. Heel teleurstellend.”
“Aan de andere kant willen wij door deze gang van zaken nogmaals de aandacht vestigen op spreekkoren en duidelijk maken dat onze supporters zich toch echt dienen te onthouden van welke negatieve uitlating dan ook. Als supporter wil je toch niet dat de club geld moet uitgeven aan boetes voor wangedrag?! Na een geldboete dreigt een voorwaardelijke schorsing van het spelen van een wedstrijd zonder publiek en een stap verder zelfs nog erger: een thuiswedstrijd zonder publiek. We moeten er met elkaar voor zorgen dat we niet in een dergelijke positie terecht komen.”
Beleggerssociëteit
“Morgenmiddag (woensdag – red.) vindt er in Euroborg een bijzondere bijeenkomst plaats. Samen met adviseurskantoor Trippel aaa en Triacc accountants organiseren wij voor hun relaties een bijeenkomst over onze plannen een Beleggerssociëteit op te richten in Euroborg. Met ingang van het nieuwe seizoen willen wij – in navolging van de succesvolle Energiesociëteit en de Vastgoedsociëteit een Beleggersbox voor de particuliere belegger gaan op- en inrichten, waar leden zeven dagen per week toegang tot hebben en waar computers en andere faciliteiten de mogelijkheid bieden bijvoorbeeld direct orders te plaatsen op de Amsterdamse Beurs.”
“Tevens zal de Beleggerssociëteit elke dag worden voorzien van de meest actuele informatie voor beleggers en is het de bedoeling ongeveer één keer per maand een interessante spreker uit de financiële wereld uit te nodigen. Uiteraard is de sociëteit ook voorzien van de nodige businessseats om de thuiswedstrijden van FC Groningen bij te kunnen wonen.”
Stemlokaal
“Morgen, woensdag 2 maart, biedt Euroborg tevens de gelegenheid aan kiesgerechtigden uit de gemeente Groningen om hun stem uit te brengen voor de Provinciale Statenverkiezingen. In het hoofdgebouw is een stemlokaal ingericht met drie kieshokjes. Met een geldige stempas en identiteitsbewijs kunnen kiezers binnen de eigen gemeente stemmen in een willekeurig stemlokaal.”
Functionele dag
“Donderdag staat in Utrecht weer een zogenaamde functionele dag van de Eredivisie CV gepland. Op de agenda in Stadion Galgenwaard staan punten als financiën, commerciële zaken, de voortgang van Eredivisie Live en een presentatie van de Stichting Meer dan Voetbal. Aansluitend zal ondergetekende aansluiten in de werkgroep Future, die zich bezighoudt met de toekomst van het betaalde voetbal.”
Noorderbrug
“Vrijdag vindt er een ontmoeting plaats met vijftien cliënten en vijf vrijwilligers van De Noorderbrug, afdeling ondersteuning bij sport & vrijetijdsbesteding. Het gezelschap krijgt een rondleiding in Euroborg, zal er een lunch nuttigen en bovendien een gedeelte van de training van de eerste selectie bijwonen.”
“Vrijdagavond is er in de ABN AMRO Businesscorner een feestelijke bijeenkomst voor de agrarische relaties van de ABN AMRO Bank. Ondergetekende zal daarbij een lezing verzorgen.”
RWE/Essent
“Samen met commercieel manager Robbert Klaver ben ik door RWE/Essent uitgenodigd om zaterdagmiddag aanwezig te zijn bij de finale van de Essent ISU World Cup schaatsen in Thialf in Heerenveen.”
“Zaterdag wordt in het sportcentrum Ruitershorn in Muntendam een zaalvoetbaltoernooi gehouden voor onze vrijwilligers. Ook het kantoorpersoneel van FC Groningen zal hieraan met een team deelnemen.”
FC Groningen Journaal
“De eerste uitgave van het FC Groningen Journaal in 2011 is verschenen. Op de cover is onder meer informatie te lezen over het grote jubileumfeest, dat we op vrijdag 3 juni houden in Martiniplaza, in het kader van het 40-jarig bestaan van FC Groningen, in juni van dit jaar. De kaartverkoop voor dit megafeest start komende maandag.”
“Daarnaast zijn er in het FC Groningen Journaal interviews te lezen met onder anderen Jonas Ivens, Thomas Enevoldsen, Jorrit Kunst en onze nieuwe aanwinst voor komend seizoen Matias Jones. De krant wordt deze week huis-aan-huis verspreid in onder meer Groningen en Winsum. Geïnteresseerden kunnen ook een exemplaar afhalen bij de Supportersbalie in Euroborg. Een digitale versie van de krant is binnenkort te vinden op deze website.”
Geslaagd
“Met de mededeling dat jeugdtrainer Peter Hoekstra – die onder meer ook parttime assisteert bij de eerste selectie – is geslaagd voor de cursus Trainer/Coach I, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’