Aangepast programma Opleiding, bekerduel met TEC verplaatst

15 oktober 2020 / vandaag

De zes teams uit de FC Groningen Opleiding hebben een aangepast programma en spelen in ieder geval de komende vier weken geen wedstrijden. Dit is het gevolg van de verscherpte maatregelen rondom het coronavirus, die afgelopen dinsdag zijn afgekondigd door de regering. Het TOTO KNVB-bekerduel van het eerste elftal met SV TEC is vanwege de meest recente ontwikkelingen en maatregelen in eerste instantie verplaatst naar begin december.

De trainingen binnen de Opleiding gaan de komende weken gewoon door, de wedstrijden komen te vervallen. Alle groepsactiviteiten die stonden gepland, zijn geannuleerd.

Voor de onderbouwteams (Onder-12, Onder-13 en Onder-14) verandert er weinig, buiten dat de wedstrijden dus zijn afgelast. FC Groningen onder-16 en FC Groningen onder-18 trainen de komende tijd één keer per dag. FC Groningen onderzoekt de mogelijkheid om op zaterdagen onderlinge wedstrijden te gaan spelen.

Voor FC Groningen onder-21 geldt dat zij in kleine groepjes van maximaal 4 spelers en met een minimale onderlinge afstand van anderhalve meter aangepast moeten trainen.

De activiteiten van de Regionale Voetbalscholen gaan onder de huidige omstandigheden gewoon door. Er wordt echter geen gebruik gemaakt van de kleedkamers, kantine en er zijn ook geen toeschouwers toegestaan bij de trainingen van de RVBS.  
 
Bekerduel
Omdat het door de verscherpte maatregelen voor bekertegenstander SV TEC uit Tiel niet mogelijk is om de komende weken te trainen en te spelen, is de bekerwedstrijd tussen FC Groningen en SV TEC – die oorspronkelijk stond gepland voor woensdag 28 oktober – voorlopig uitgesteld. Dit duel wordt nu mogelijk gespeeld op dinsdag 1 of woensdag 2 december. 

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws