Aandachtspunten voor Open Dag FC Groningen

25 juli 2019

FC Groningen opent aanstaande zondag (28 juli) de deuren tijdens de jaarlijkse Open Dag. Supporters en belangstellenden zijn vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom in en rond het Hitachi Capital Mobility Stadion, waar diverse activiteiten worden georganiseerd. Uiteraard is de toegang bij en deelname aan alle activiteiten tijdens de Open Dag geheel gratis. De Trots van het Noorden heeft wel een paar belangrijke aandachtspunten voor bezoekers.

Vanwege de warme weersomstandigheden wordt bezoekers gevraagd te zorgen voor drinkflesjes water. Bij alle toiletvoorzieningen in het Hitachi Capital Mobility Stadion kunnen deze flesjes met water worden bijgevuld. Gezien de verwachte temperaturen wordt een ieder het advies gegeven voldoende water te drinken tijdens de Open Dag. Uiteraard zijn er ook voldoende horecapunten in en om het stadion waar drinken kan worden aangeschaft. Betaling kan contant en per pin.
 
Daarnaast is het belangrijk dat de bezoekers zich goed insmeren en/of beschermende kleding dragen tegen de krachtige zon. Bij (langdurige) onbeschermde blootstelling aan de zon bestaat de kans op huidverbranding.
 
Wegwerkzaamheden ringweg
Bezoekers die met de auto van plan zijn naar de Open Dag te komen, dienen rekening te houden met wegwerkzaamheden en omleidingen. De belangrijkste stremming is de zuidelijke ringweg vanaf het Julianaplein richting het Hitachi Capital Mobility Stadion (richting Hoogezand). Weggebruikers wordt geadviseerd de aangegeven omleidingsroutes te volgen. Kijk voor alle (actuele) verkeersinformatie in en rond de stad Groningen op de website van Groningen Bereikbaar.

Eten en drinken

Nieuwe wedstrijdshirts PUMA
Tijdens de Open Dag worden de nieuwe wedstrijdshirts van PUMA seizoen 2019/2020 gepresenteerd. Daarnaast is het mogelijk een uniek kijkje achter de schermen te krijgen bij FC Groningen. Rondom het stadion zijn verschillende activiteiten waaraan jong en oud gratis kunnen deelnemen. Zo wordt er onder meer een eSports Playground ingericht, waar gestreden kan worden tegen eSporter Nick den Hamer van FC Groningen. Daarnaast kan er bij verschillende attracties een balletje worden getrapt. Er is onder meer een interactieve voetbalmuur, pannakooi en footpool aanwezig.
 
Handtekeningen en foto’s
Uiteraard staat ook de officiële spelerspresentatie van de eerste selectie op het programma. De nieuwe spelersgroep en staf, onder leiding van hoofdtrainer Danny Buijs, worden om 14.00 uur op het veld in het stadion aan het publiek gepresenteerd. Hiervoor wordt de hoofdtribune open gesteld. De spelerspresentatie zal een half uur duren. Vanaf 15.00 uur zijn de spelers aanwezig op het buitenterrein, zodat er voldoende mogelijkheden zijn tot het scoren van een handtekening en/of het maken van foto’s. Ook clubmascotte Groby is zondag uiteraard van de partij.

Handtekeningen jagen bij Hrustic_LR

Voetballen op het veld
Net als vorig jaar mag een aantal geselecteerde kinderen, die lid zijn van de FC Groningen Junior Club, op het veld in het stadion voetballen. Een unieke ervaring, want het betreden van het speelveld is doorgaans vanzelfsprekend alleen weggelegd voor spelers van FC Groningen.
 
Q&A nieuwe directie
Tijdens de Open Dag is ook het Supportershome geopend. Vanaf 14.45 uur tot 15.15 uur zullen de nieuwe directieleden Wouter Gudde en Mark-Jan Fledderus in het home van de leden van de Supportersvereniging FC Groningen beschikbaar zijn voor een vraaggesprek met beleidsmatig geïnteresseerde supporters.
 

Kidsplein_LR

Programma Open Dag 2019
• 13.00 uur  Start: buitenterrein open en stadion te bezichtigen via stadiontour
• 14.00 uur  Spelerspresentatie (op het veld in het Hitachi Capital Mobility Stadion)
• 14.45 uur  Nieuwe directie beschikbaar voor Q&A's in Supportershome
• 15.00 uur  Spelers tot 16.30 uur verspreid op het buitenterrein voor foto’s en handtekeningen
• 17.00 uur  Einde Open Dag 2019

Laatste nieuws