A1 wint bij FC Volendam; B1 out in bekertoernooi.

Vrijdag 20 november 2009 om 11:04

In de competitie behaalde A1 een overwinning in en tegen Volendam. Ook D2 wist de drie punten te behalen. B1 verloor in het bekertoernooi van Roda JC terwijl C1 vol uithaalde in Stadskanaal.

FC VOLENDAM A1 1-2 RVO FC GRONINGEN A1
——————————————————————————–
Het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding Groningen behaalde voor het eerst sinds 26 september weer een overwinning in de Nike Eredivisie. Na een 1-1 ruststand nam de ploeg van trainer Paul Raveneau in blessuretijd alsnog de drie punten mee naar Groningen. Via een treffer van Hilal Ben Moussa werd in de 23ste minuut de leiding genomen. Zes minuten later was het echter alweer gelijk. Doelpuntenmaker was Dave Hertog, oud-speler van diverse jeugdteams van FC Groningen. Daarna kregen de gasten het lastig en nam Volendam het initiatief. Tien seconden na de hervatting belandde een bal van de thuisploeg op de paal. Naarmate de tweede helft vorderde kreeg FC Groningen meer controle over de wedstrijd. In de 79ste minuut miste de ploeg de kans op een voorsprong doordat Tiemen van Hezel een strafschop naast schoot. Maar het kwam toch allemaal goed. Ver in blessuretijd kopte Arjan Akkerman een voorzet van Wouter Wente snoeihard binnen waarna de eerste uitzege van dit seizoen een feit was.
RVO FC GRONINGEN B1 1-2 RODA JC B1
Het is de ploeg van trainer Peter Moltmaker niet gelukt zich te plaatsen voor de kwartfinales in het bekertoernooi. Op Corpus den Hoorn was Roda JC, dat een divisie lager uitkomt, met 1-2 te sterk. De start was wel voor de thuisploeg want na goed voorbereidend werk van Alexander Vogel was het Yoell van Nieff die in de zevende minuut de 1-0 maakte. Vervolgens waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. De Groningse doelman moest een aantal malen redding brengen terwijl eenmaal een schot nipt voorlangs ging. Yoell van Nieff was daarnaast nog dicht bij zijn tweede treffer terwijl ook andere kleine mogelijkheden op niets uitliepen. In de tweede veertig minuten lukten het de B-junioren van de RVO FC Groningen niet om het heft in handen te nemen. Kansen waren er niet en in de 54ste minuut viel de niet onverwachte gelijkmaker. Zes minuten na de 1-1 ging een kopbal van de gasten net over terwijl een vrije trap van Van Nieff rakelings over de lat scheerde. Ook daaropvolgend ontbrak bij enkele spelhervattingen de scherpte. Op het moment dat een strafschoppenserie eraan leek te komen sloeg Roda JC alsnog toe: een vrije bal werd raak gekopt waardoor de Limburgers de volgende ronde bereikten.
Basisopstelling RVO FC Groningen B1: Yannick Berends, Ardavazd Gazarjan, Marnick Ottens, Lucas Bijker, Ron Janzen, Jasper ter Horst, Paulo Francisco, Yoell van Nieff, Ifeayi Gorissen, Pandu Scholte Albers en Alexander Vogel.
Basisopstelling Roda JC B1: Geoffrey Jacobs, Brian Stevens, Dylan Zwartjes, Adrian Lis, Sebastiaan de Jongh, Lloyd Vromen, Tim Blattler, Marvin Novotny, Sammy Sampaio, Kai Bosing en Nasrullah Dedemen.
STADSKANAAL C1 0-17 RVO FC GRONINGEN C1
De tweedejaars C-junioren van RVO FC Groningen lieten in Stadskanaal geen spaan heel van de plaatselijke C1. Na zeventig minuten stond de teller op 0-17 waardoor de ploeg van trainer Grafton Holband in ronde drie van het bekertoernooi mag uitkomen. Topscorer Firosan Ademi, vorige week nog matchwinner tegen Ajax, was de grote man met lieft negen treffers.
Scoreverloop: 0-1 Firosan Ademi (2.), 0-2 Davidson Spriensma (5.), 0-3 e.d. (8.), 0-4 Firosan Ademi (10.), 0-5 Firosan Ademi (18.), 0-6 Firosan Ademi (21.), 0-7 Remon Schutte (27.), 0-8 Firosan Ademi (28.), 0-9 Glenn Bijl (32.), 0-10 Firosan Ademi (34.), 0-11 Yoni Even-Zur (37.), 0-12 Firosan Ademi (39.), 0-13 Firosan Ademi (44.), 0-14 Youri Ploeger (46.), 0-15 Glenn Bijl (50.), 0-16 Juhnino Bacuna (52.), 0-17 Firosan Ademi (60.)
RVO FC GRONINGEN D2 4-2 HZVV D1
De eerstejaars D-pupillen van RVO FC Groningen speelden een uiterst moeizame wedstrijd maar behielden toch de drie punten op Corpus den Hoorn. De gasten uit Hoogeveen legden in de eerste helft goed voetbal op de mat en brachten de verdediging van de thuisploeg veelvuldig in de problemen. Na 21 minuten stond het al 0-2 voor de D1 van HZVV en tot aan dat moment was er geen enkele kans gecreeerd door de ploeg van trainer Peter Hoekstra. Vijf minuten voor rust viel toch de aansluitingstreffer. De door de arbiter toegekende strafschop belandde op de paal maar in de rebound schoot Ids Hannema raak. Na rust kreeg RVO FC Groningen meer en meer een overwicht hoewel het spel matig bleef. Delano Goeree schoot voorlangs terwijl aan de andere kant HZVV net over schoot. In de 44ste minuut viel dan toch de gelijkmaker door Delano Goeree. Nog geen minuut later was het al 3-2 toen topscorer Jannik Schoon uit een hoekschop raak wist te schieten. Met een treffer van Eike Begemann in de 49ste minuut viel de beslissing in de wedstrijd: 4-2. In het vervolg kreeg de FC nog enkele kansen maar gescoord werd er niet meer. De overwinning was de tiende op rij voor de koploper uit de Tweede Divisie F.
Doelpunten uit de wedstrijden van B1 en D2 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd. (http://www.youtube.com/fcjeugd)
RVO FC Groningen C2 speelde op De Toekomst in Amsterdam een Top-4 toernooi. Na een 1-2 nederlaag tegen ADO Den Haag C2 volgde een 2-2 gelijkspel tegen Ajax C2. Het slotduel tegen Haarlem C2 werd met 2-1 gewonnen. Met vier punten eindigde de ploeg van trainer Erik Muntendam op een derde plaats. ADO Den Haag C2 won het toernooi. RVO FC Groningen D1 oefende vrijdagavond tegen Helpman C1. De mannen van trainer Hugo verloren nipt met 1-0.