A1 wint, B1 verliest van ADO.

Donderdag 20 januari 2011 om 16:34

De twee oudste jeugdteams speelden belangrijke wedstrijden tegen ADO Den Haag. A1 won met 1-0 terwijl B1 in de slotminuut met 2-3 ten onder ging. Nederlagen waren er voor de beide C-teams terwijl D1 negen treffers maakte tegen FC Zwolle.

Doelpunten uit de wedstrijd van B1 zijn nu te bekijken op het YouTube kanaal van FC Groningen Jeugd.
———————————————————————————-
ADO DEN HAAG A1 0-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
Het vlaggenschip van de jeugdopleiding behaalde de eerste overwinning in de Nike Eredivisie sinds 18 september. Voor rust had de ploeg al op voorsprong moeten staan maar o.a. Arjan Akkerman en Henk Bos misten goede kansen. In de achttiende minuut werd Yoell van Nieff gevloerd in het strafschopgebied en kreeg de ploeg van trainer Paul Raveneau een strafschop toegekend. Helaas faalde Arjan Akkerman vanaf de stip. In de slotfase van de eerste helft kreeg de thuisploeg nog een goede kans en moest doelman Renze Fij redding brengen op een harde kopstoot. Meteen na de rust wisten de gasten dan wel te scoren. Henk Bos kon alleen op de doelman afgaan en zette FCG zo op een verdiende voorsprong. Eigenlijk had FCG weinig te vrezen van ADO dat met twee punten stijf onderaan staat in de eredivisie. Een nipte maar zeker dus dikverdiende overwinning voor de A-junioren van FC Groningen/Cambuur.

scoreverloop | 0-1 Henk Bos (47.)
opstelling | Renze Fij, Gustavo van der Veen, Alim Ozturk, Nick Bakker, Yoell van Nieff, Frits Dantuma, Jesse Renken (79.Frederik Specken), Tigran Gazarjan, Arjan Akkerman, Henk Bos, Mark Diemers (90.Jasper ter Horst).
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 2-3 ADO DEN HAAG B1
Op Corpus den Hoorn leden de B-junioren een dure en pijnlijke nederlaag tegen concurrent ADO Den Haag. In de eerste helft waren de gasten de betere ploeg. In de zevende minuut kwam ADO reeds op een 0-1 voorsprong. Na een half uur spelen ontving Ron Janzen een tweede gele kaart waardoor de ploeg van trainer Moltmaker de rest van het duel met een man minder moest spelen. Desondanks wist de thuisploeg nog voor rust de gelijkmaker te forceren. Uit een vrije trap kopte Ifeayi Gorissen hard raak: 1-1. Na rust ontspon zich een duel dat alle kanten op kon gaan. Na twintig minuten kwam ADO opnieuw op voorsprong. Een schot verdween keihard in de bovenhoek en liet doelman Niels Kuperus kansloos. FCG knokte zich terug en verdiende in de 73ste minuut een strafschop. Deze werd raak geschoten door Bryan Inge. Meteen na dit doelpunt ontving ADO-speler Arslan wegens praten een tweede gele kaart waardoor ook hij kon vertrekken. Het venijn zat dus duidelijk in het slot en het duel zou een dramatische wending krijgen. Invaller Emre Cayiroz had de kans op de winnende treffer maar besloot de bal af te leggen op Bryan Inge die echter buitenspel stond. In de daaropvolgende aanval kreeg ADO een vrije trap die door aanvoerder Aleksander Bjelica raak werd geschoten. Door dit resultaat is FC Groningen/Cambuur op de ranglijst nu gepasseerd door ADO Den Haag.
scoreverloop | 0-1 (7.), 1-1 Ifeay Gorissen (34.), 1-2 (61.), 2-2 Bryan Inge (73.pen.), 2-3 (80.)
opstelling | Niels Kuperus, Glenn Bijl, Hans Hateboer, Ron Janzen, Tolgahan Cicek (80.Martin Kamstra), Marnick Ottens, Hussein Igiraneza (32.Willem Gootjes), Noureddine Boutzamar, Ifeayi Gorissen, Bryan Inge, Kevin Mennega (68.Emre Cayiroz).
FC UTRECHT C1 3-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
In de Domstad gingen de tweedejaars C-junioren met harde cijfers onderuit bij FC Utrecht. De wedstrijd was het verhaal van voor de winterstop. Voetballend beter dan de tegenstander maar de kansen niet benutten. Negen minuten voor rust deed de thuisploeg dat wel waardoor FCG de tweede helft inging met een nipte achterstand. In de tweede 35 minuten eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Lang leek de gelijkmaker in de lucht te hangen maar het laatste zetje ontbrak telkens. Uit de counter was Utrecht wel trefzeker en met twee treffers in de laatste vijf minuten incasseerden de mannen van trainer Grafton Holband een geflatteerde nederlaag.

scoreverloop | 1-0 (26.), 2-0 (65.), 3-0 (68.)
opstelling | Robin Mennega, Daro Faraj (Amedi Ndayisaba), Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw, Richairo Zivkovic, Gijs Jasper (Jonah van der Werf), Youri Schuur (Daan Smit), Kasper Oldenburger, Justin Klunder, Anton Hekman.
AJAX C2 5-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
In de eerste speelronde van de voorjaarscompetitie was de ploeg van trainer Erik Muntendam niet opgewassen tegen Ajax. De eerste kans was wel voor Tiuri Schieving, de eerste treffer werd echter al snel door de Amsterdammers gemaakt. Ajax heerste maar bij rust was het slechts 1-0. FCG kwam vervolgens slecht uit de kleedkamer en incasseerde binnen een minuut de tweede treffer. Daardoor was de ploeg aangeslagen en binnen twintig minuten na de hervatting was de achterstand al opgelopen tot 5-0. Dankzij een sterke laatste tien minuten werd de eindstand wel een stuk draaglijker. Eerst maakte Schieving op aangeven van Stan Haanstra de 5-1 en twee minuten voor tijd was het Haanstra zelf die scoorde. In de slotminuut maakte Schieving zijn tweede treffer waardoor de nederlaag beperkt bleef tot slechts 5-3.

scoreverloop | 1-0 (9.), 2-0 (36.), 3-0 (40.), 4-0 (53.), 5-0 (55.), 5-1 Tiuri Schieving (59.), 5-2 Stan Haanstra (68.), 5-3 Tiuri Schieving (69.)

opstelling | Frank Schilstra, Niels Ridderstap (50.Wessel Koomans), Arthur Ymele Feudjio, Mohammed Abdul Karim, Dennis van Duinen, Rutger Etten, Tiuri Schieving, Dave Bosgraaf, Stan Haanstra, Juhnino Bacuna, Gerald Postma.
FC ZWOLLE D1 3-9 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
Het duel tussen Zwolle en Groningen staat dit seizoen garant voor veel doelpunten. Zag het publiek op Corpus den Hoorn al acht treffers, in Zwolle werden er nog eens vier meer gescoord. De ploeg van trainer Hugo kende een droomstart en stond binnen een minuut op voorsprong door een treffer van Ruendel Martina. Het bleek het startsein te zijn voor een karrenvracht goals. De thuisploeg kwam vrijwel meteen op gelijke hoogte waarna Daan Wijma en opnieuw Martina de Groningers op 1-3 zetten. Zwolle boog de achterstand om in 3-3 maar op slag van rust wist Martijn van Maastrigt alsnog de 3-4 te maken. Het was een doldwaze fase voor rust met vier treffers in zes minuten. In het tweede half uur was het eenrichtingsverkeer op het doel van Zwolle en werd de score in rap tempo opgevoerd. Zo maakte Wijma zijn tweede van de wedstrijd. Het slotakkoord kon tenslotte op een niet mooiere manier tot stand komen: Brandon Hartsuiker krulde van buiten de zestienmeter de bal in de bovenhoek en bepaalde de eindstand op 3-9. En zo scoorden de tweedejaars D-pupillen, die inmiddels zeven duels op rij ongeslagen zijn, dit seizoen in totaal vijftien maal tegen Zwolle.

scoreverloop | 0-1 Ruendel Martina (1.), 1-1 (3.), 1-2 Daan Wijma (18.), 1-3 Ruendel Martina (24.), 2-3 (25.), 3-3 (29.), 3-4 Martijn van Maastrigt (30.), 3-5 Delano Goeree (34.), 3-6 Eike Begemann (40.), 3-7 Daan Wijma (47.), 3-8 (Jannik Schoon (52.), 3-9 Brandon Hartsuiker (58.)
opstelling | Jan Hoekstra, Jasper Kingma, Jan Hup, Mathijs Elderman (Jannik Schoon), Lorenzo Valente (Brandon Hartsuiker), Tommie van de Looi, Ids Hannema (Delano Goeree), Daan Wijma, Ruendel Martina, Martijn van Maastrigt, Eike Begemann.
Oefenduel:
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 2-4 VITESSE/AGOVV D2
Op Corpus den Hoorn waren de gasten uit Gelderland uiterst effectief. De eerste twee kansen leverden twee doelpunten op waardoor het na twintig minuten al 0-2 stond. Vlak voor rust werd het verschil zelfs opgevoerd naar drie doelpunten. De ploeg van trainer Peter Hoekstra kreeg wel enkele mogelijkheden en kansen maar treffers bleven lange tijd uit. Pas in de tweede helft, en inmiddels bij een 0-4 achterstand, was het wel raak. Eerst schoot Churendy Margarita van dichtbij de 1-4 binnen (49.) waarna Nick Kassmann met een geplaatst schot (58.) de eindstand bepaalde.