A1 verliest seizoensouverture.

Woensdag 24 augustus 2011 om 10:57

FC Groningen/Cambuur A1 is de competitie in de Nike Eredivisie gestart met een nederlaag. Op Corpus den Hoorn was VA FC Twente A1 te sterk.

FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 2-3 VA FC TWENTE A1
0-1 (23.), 0-2 (26.), 1-2 Tigran Gazarjan (34.), 1-3 (39.), 2-3 Kevin Mennega (72.)
In de eerste helft viel voor beide doelen, en ondanks dat er viermaal gescoord werd, weinig te beleven. Het eerste gevaar voor het doel van Stefan van der Lei leverde meteen een treffer op. Een voorzet werd door de Groningse doelman wel gepareerd maar de bal viel voor de voeten van een tegenstander die met het buitenkansje wel raad wist. Drie minuten later werd de voorsprong aan Twentse zijde al verdubbeld nadat verdediger Marciano van Leyenhorst in de fout ging. Toch kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Een sublieme pass van Kevin Mennega werd door Tigran Gazarjan verzilverd met een goal. In de 39ste minuut konden de Tukkers met dank aan FCG alsnog gaan rusten met een voorsprong van twee doelpunten. Een voorzet werd door Van Leyenhorst over de eigen, uitkomende doelman Van der Lei gekopt waarna treffer nummer drie niet meer gemist kon worden.
Na rust zagen we een geheel ander en veel beter spelend FC. De aanvallen liepen wat vlotter en er werd veel minder balverlies geleden. Daardoor kon de ploeg van trainer Paul Raveneau gevaarlijker voor de Twente goal worden. Na vijf minuten was de eerste grote kans nog wel voor rood-wit. Eerst redde Van der Lei waarna een kopbal in kansrijke positie naast het doel verdween. In het vervolg meer dreiging van FCG. Een schot van Mark Diemers werd na een mooie rush gestopt door Twente-doelman Dronkers. Even later verdween een kopbal net naast het doel. Aan de andere kant verdween een schot net over de kruising en was Hans Hateboer met zijn hoofd dicht bij de aansluitingstreffer. Die viel in de 72ste minuut alsnog. Mark Diemers zette voor en Kevin Mennega kon het laatste tikje geven: 2-3. De thuisploeg zette nog even aan maar een echt slotoffensief zat er eigenlijk niet in. Het grootste wapenfeit was nog een schot van Tigran Gazarjan dat door de goalie werd gekeerd.
opstelling FCG Stefan van der Lei, Paulo Francisco (82.Ardavazd Gazarjan), Jesse Renken, Marciano van Leyenhorst (46.Hans Hateboer), Ron Janzen, Mark Diemers, Kevin Mennega (82.Tim Posthuma), Yoell van Nieff, Ifeayi Gorissen (46.Burak Saban), Tigran Gazarjan, Bryan Inge (46.Marnick Ottens).
De doelpunten van Tigran en Kevin zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)