A1 vanavond tegen Twente.

Dinsdag 23 augustus 2011 om 21:09

Voor FC Groningen/Cambuur A1 gaat vanavond de competitie in de Nike Eredivisie van start met een thuiswedstrijd tegen VA FC Twente A1.

Beide ploegen werkten afgelopen zaterdag hun eerste groepswedstrijd in het bekertoernooi af. De ploeg van trainer Paul Raveneau had een lastige middag in Volendam, kwam met 2-0 achter maar wist in de slotfase toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. De treffers werden gemaakt door Kevin Mennega en Yoell van Nieff.
VA FC Twente A1 ging in eigen huis verrassend onderuit tegen De Graafschap A1. De Tukkers begonnen slecht aan de wedstrijd en stonden bij rust al met 0-3 achter. Pas na een uur spelen kon Cas Peters de score wat draaglijker maken. Kortom: beide ploegen hebben eigenlijk wel wat goed te maken en zullen gebrand zijn op een goede competitiestart.
Vorig seizoen, waarin FCG tiende werd en Twente vijfde, troffen beide teams elkaar tweemaal op Corpus den Hoorn. In de competitie leed FCG een 1-2 nederlaag. In het bekertoernooi werd negentig minuten lang niet gescoord maar was Twente beter in het nemen van strafschoppen.
Zeventiende ontmoeting in Groningen
Het duel tussen FC Groningen/Cambuur A1 en VA FC Twente A1 staat voor de zeventiende maal op het programma. Slechts viermaal ging de zege naar de thuisploeg. Twente pakte zeven maal de winst terwijl het duel vijfmaal onbeslist eindigde. Het allereerste duel werd in het seizoen 1986/1987 gespeeld. In het Oosterpark stadion werd het 1-1.
De grootste zeges van Twente werden behaald op 7 februari 1996 en 6 september 1997. Beide malen was het verschil vier doelpunten: 1-5 en 0-4. Eenmaal wist FCG met datzelfde verschil te winnen. Op 14 februari 2009 werd het 4-0 op Corpus den Hoorn.
Beide ploegen wisten eenmaal op spectaculaire wijze te zegevieren. Op de openingsdag van het seizoen 1988/1989 keek FC Groningen op het bijveld van het Oosterpark stadion tot tien minuten voor tijd tegen een 1-2 achterstand aan. In de slotfase wist groen-wit alsnog de volle buit te behalen: 3-2. Op 22 september 2007 leken de Tukkers op Corpus den Hoorn op weg naar een eenvoudige overwinning. Na vier minuten stond het al 0-2 en halverwege de tweede helft zelfs 2-5. In de slotfase kwam FCG terug tot 4-5 maar daarbij bleef het.
De wedstrijd tussen FC Groningen/Cambuur A1 en VA FC Twente A1 wordt gespeeld op sportpark Corpus den Hoorn en begint om 18.30 uur.