A1-trainer Peter Hoekstra tevreden over ontwikkeling spelers

14 januari 2014

Op de eerste volle voetbalzaterdag in het nieuwe jaar staat meteen een prachtig affiche op het programma. In de Nike Eredivisie neemt FC Groningen A1 het op tegen Feyenoord A1. Het duel wordt gespeeld op het kunstgrasveld van vv Actief in Eelde.

Uitgelicht:
FC Groningen A1 v Feyenoord A1
De Groningers zijn alweer twee weken in voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Dinsdagavond speelde de ploeg van trainer Peter Hoekstra een oefenwedstrijd tegen eersteklasser Oranje Nassau. De FC stond binnen een half uur op een ruime 4-1 voorsprong dankzij twee doelpunten van Jim de Leeuw en treffers van Jafar Arias en Liban Abdulahi. Uiteindelijk werd een 4-2 zege behaald. Hoekstra over de wedstrijd: "Het ging inderdaad aardig snel in die wedstrijd. In de rust hebben we de nodige wissels toegepast waardoor het spel wat chaotischer werd. Maar Oranje Nassau speelde zeker ook aardig. Aanvallend vond ik ons goed spelen, verdedigend minder." FC Groningen A1 speelde een wisselvallig najaar waarin goede resultaten afgewisseld werden met enkele (onnodige) verliespartijen. "We hadden meer kansen moeten benutten. Tegen Ajax mag je verliezen maar tegen Sparta, Willem II/RKC en Roda JC hebben we het echt laten liggen. Als we die wedstrijden hadden gewonnen dan hadden we nog hoger gestaan. Over de ontwikkeling van de spelers ben ik tevreden. Het voetbal is soms erg goed maar nog niet stabiel genoeg. Dat heeft dan ook weer te maken tegen wie je speelt," aldus de trainer van groenwit Feyenoord A1 is zaterdag de tegenstander en de ploegen staan zij aan zij in de competitie. "Ik weet eigenlijk weinig van die ploeg. Maar ik kijk met vertrouwen naar die wedstrijd. De laatste wedstrijd voor de winterstop tegen AZ hebben we geweldig gespeeld. We gaan ons eigen spel spelen en met veel druk naar voren spelen. Dan kijken we wel wat het wordt," besluit Peter Hoekstra. Stand van zaken:
FC Groningen A1 in de Nike Eredivisie
Het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding staat op een vijfde plaats in de competitie. De ploeg verzamelde twintig punten uit dertien wedstrijden. Opvallend is het verschil tussen de thuis- en uitwedstrijden. Alleen de eerste thuiswedstrijd tegen FC Utrecht A1 werd gewonnen. Daarentegen wonnen de Groningers op verplaatsing liefst vijf van de zeven gespeelde wedstrijden.Tegenstander Feyenoord A1 bezet momenteel de zesde plaats. De Rotterdammers hebben een punt minder, maar ook twee duels minder gespeeld dan de ploeg van trainer Peter Hoekstra. SPEELSCHEMA ZATERDAG 18 JANUARI 2014 Teams Locatie Groningen Programma (thuis):
FC Groningen A1 v Feyenoord A1 (15.00 uur, in Eelde!)
FC Groningen C1 v KFC C1 (13.15 uur, oefen)
FC Groningen D1 v Gorecht C1 (10.00 uur, oefen, in Haren!)
FC Groningen D2 v GVAV Rapiditas D1 (10.00 uur, oefen) Programma (uit):
Feyenoord B1 v FC Groningen B1 (12.00 uur)
FC Emmen B1 v FC Groningen B2 (14.30 uur, oefen)
VVV/Helmond Sport C2 v FC Groningen C2 (12.00 uur) Teams Locatie Leeuwarden Programma (uit):
Fortuna Sittard C2 v SC Cambuur C2 (12.30 uur)
ADO'20 D1 v SC Cambuur D1 (11.15 uur, oefen) De voetbalzaterdag is te volgen via Twitter!

Laatste nieuws