string(9) "claudebot"

A1-trainer Peter Hoekstra: “Details bepaalden de resultaten”.

Dinsdag 10 februari 2015 om 19:14

Diverse teams hebben komend weekeinde competitie- of bekerverplichtingen.

De A-junioren van FC Groningen zien we dit voorjaar terug in de Eerste Divisie Hoog. Een fikse tegenvaller voor het vlaggenschip want een plaats bij de eerste acht teams, en dus deelname aan de topcompetitie, leek lang een zekerheid. De groenwitten begonnen goed aan de competitie in de Nike Eredivisie en bleven de eerste zes duels ongeslagen, een record voor een A1-team van FC Groningen. Daarna ging het dus mis. “We waren nooit echt de mindere partij en hadden veel verloren wedstrijden kunnen winnen. Details bepaalden uiteindelijk de resultaten,” zegt trainer Peter Hoekstra over de eerste seizoenshelft.
In deze nieuwe competitie zijn de onderste zes teams uit de Nike Eredivisie samengevoegd met de top-4 uit de Eerste Divisie. Handhaving op het hoogste niveau is het doel en daarvoor moet de FC bij de eerste zes eindigen. Hoekstra: “Uiteraard willen we in de hoogste divisie blijven. Dat is de doelstelling voor het team. Daarnaast willen we dat spelers zich individueel doorontwikkelen.” Met vijf punten uit drie duels kent FC Groningen A1 wederom een ongeslagen start. “Maar ook in deze divisie win je wedstrijden niet gemakkelijk,” aldus Hoekstra.
In de eerste wedstrijd gaven de A-junioren in blessuretijd een zeker lijkende overwinning uit handen. “We waren tegen Zwolle beter maar vergaten de volgende goal te maken. Op het laatst waren we naar voren toe niet agressief genoeg en lieten we het een beetje gaan.” Daaropvolgend werd gewonnen van Vitesse en gelijkgespeeld tegen Willem II. Hoekstra over die duels: “Tegen Vitesse werden we voor rust weggespeeld. In de tweede helft gaven we meer druk en zetten we een mooie uitslag neer. Het gaf wel een vertekend beeld van de wedstrijd.”
“In Tilburg waren we heer en meester. Uit een breedtepass van ons konden zij de enige treffer maken. Ook in deze wedstrijd kregen we genoeg kansen om de voorsprong uit te breiden. Maar op het laatst hadden zij ook zomaar nog kunnen scoren. Over het voetbal in deze wedstrijd ben ik wel tevreden.” FC Utrecht is zaterdag de volgende opponent. “Uit hadden we het lastig. Ze hebben een paar fijne voetballers die een individuele actie kunnen maken. We moeten gas geven en dan kijken wat het wordt. Het wordt in elk geval geen gemakkelijk wedstrijd,” besluit Peter Hoekstra.
Teams Locatie Groningen
Programma (thuis):
FC Groningen A1 v FC Utrecht A1 (14.30 uur)
FC Groningen C1 v AFC ’34 C1 (12.15 uur, oefen)
Programma (uit):
De Graafschap B1 v FC Groningen B1 (12.00 uur)
JFV Nordwest u16 v FC Groningen B2 (14.00 uur)
AZ C2 v FC Groningen C2 (10.30 uur)
FC Twente D1 v FC Groningen D1 (12.00 uur)
Jong Harkema D1 v FC Groningen D2 (11.00 uur, beker)
Teams Locatie Leeuwarden
Programma (thuis):
SC Cambuur D1 v AZ D1 (13.00 uur, beker)
Programma (uit):
FC Volendam C2 v SC Cambuur C2 (14.00 uur)

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus