string(9) "claudebot"

A1 thuis tegen PSV; duel C2 uitgesteld.

Donderdag 05 maart 2009 om 13:39

FC Groningen A1 – PSV A1 is aanstaande zaterdag de wedstrijd van de week op Corpus den Hoorn. Aanvang is 14.00 uur. Het thuisduel van C2 met ADO Den Haag is op verzoek van de bezoekers uitgesteld.

Het duel tussen de nummers 8 en 11 van de Eredivisie is daardoor de enige thuiswedstrijd die wordt gespeeld op Corpus. Het is voor beide teams een kwestie van aanhaken bij de middenmoot of weer naar beneden moeten kijken. Met 21 punten heeft FC Groningen nog een beetje lucht, maar met 17 punten uit 17 duels staat PSV op het randje van een nacompetitieplek.

Op 29 november begon uitgerekend in Eindhoven voor FC Groningen A1 een uitstekende reeks. Als hekkensluiter won de FC met 2-1, passeerde het PSV en verliet het bovendien de laatste plek op de ranglijst. Daarna liet de ploeg nog drie competitiezeges en een bekeroverwinning volgen, alvorens afgelopen weekend bij AZ weer eens verloren werd.

PSV heeft dit seizoen vooral de punten gepakt tegen de drie ploegen die nu onder de Eindhovenaren geklasseerd staan. Elf van de zeventien punten werden in vijf duels tegen die clubs behaald. Verder was het gelijkspel tegen koploper sc Heerenveen een opmerkelijke prestatie.

Historie
De geschiedenis van FC Groningen A1 – PSV A1 spreekt nu niet echt in het voordeel van de thuisclub. Slecht één van de tien eerdere duels werd in winst omgezet. Dat gebeurde op 21 maart 1998: 3-1. Zesmaal won PSV, waarvan de laatste vijf onderlinge ontmoetingen op Corpus den Hoorn die telkens in een nederlaag met één doelpunt verschil eindigden voor FC Groningen. Driemaal was er een gelijkspel in Groningen. In Eindhoven boekte de ploeg van trainer Paul Raveneau in november overigens de vijfde zege in elf ontmoetingen.

Programma zaterdag 7 maart
FC Groningen A1 – PSV A1 (14.00 uur)
FC Groningen C2 – ADO Den Haag C2 (uitgesteld)

Ajax D1 – FC Groningen D1 (10.30 uur, oefen)
Be Quick 1887 D1 – FC Groningen D2 (11.30 uur)
Excelsior B1 – FC Groningen B1 (13.00 uur)
Go Ahead Eagles C1 – FC Groningen C1 (14.30 uur)

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’