A1 thuis tegen AZ

2 november 2011 / vandaag

Morgen staan voor de teams van FC Groningen/Cambuur een drietal thuiswedstrijden op het programma. Zo komen D3, D1 en A1 in actie op Corpus den Hoorn.

Wedstrijd van de Week: FC Groningen/Cambuur A1 v AZ A1
Na de derde verliespartij op rij vinden we de A-junioren van de Regionale Voetbalopleiding ook dit seizoen terug in de onderste regionen van de Nike Eredivisie. En toch had dit niet gehoeven. De ploeg van trainer Paul Raveneau kan in de meeste wedstrijden goed meekomen, is zelfs veelal de bovenliggende partij maar weet nauwelijks doelpunten te maken. Dat is een euvel wat de komende weken verbeterd moet worden. Een gemakkelijke opgave zal dit echter niet worden want tot de winterstop is de tegenstand niet mals. Na AZ volgen namelijk Ajax, FC Utrecht, Feyenoord en Heerenveen. Alle reden dus om ons vlaggenschip stevig aan te moedigen! Tegenstander AZ A1 staat keurig op een vierde plaats achter de traditionele top drie. De Alkmaarders behaalden vorig weekeinde nog een 4-2 zege op laagvlieger De Graafschap A1. In de afgelopen jaren wist FCG A1 goede resultaten te behalen tegen de ploeg uit Noord-Holland. Zo werd vorig seizoen op de laatste speeldag met 2-0 gewonnen. Overige wedstrijden
FCG B1 kan bij winst de koppositie in de Eerste Divisie A danig verstevigen. AFC B1, dat vier punten minder heeft, is de tegenstander in de topwedstrijd in Amsterdam. FCG C1 is middenmoter en wist de laatste drie uitduels op rij niet te zegevieren. FC Volendam B1 staat slechts elfde en won tot nog toe alleen bij AFC C1. FCG C3 kreeg thuis tegen FC Volendam C2 een lesje in effectiviteit en mag het nu opnemen tegen Go Ahead Eagles C2. Beide teams lijken kansloos voor een plaats bij de beste zes teams. FCG D1 kende productieve weken en scoorde in de laatste drie duels liefst 25 doelpunten. Met VA FC Twente D3 treft de ploeg van trainer Hugo opnieuw een laaggeklasseerd team. De voetbalzaterdag wordt geopend met het duel tussen FCG D3 en HZVV D1. Op de ranglijst is dit het duel tussen de nummers een en tien. Programma (thuis):
FC Groningen/Cambuur A1 - AZ A1 (14.30 uur)
FC Groningen/Cambuur D1 - VA FC Twente D3 (12.15 uur)
FC Groningen/Cambuur D3 - HZVV D1 (10.30 uur) Programma (uit):
AFC B1 - FC Groningen/Cambuur B1 (12.15 uur)
FC Volendam C1 - FC Groningen/Cambuur C1 (12.00 uur)
Go Ahead Eagles C2 - FC Groningen/Cambuur C3 (14.30 uur) Programma (teams Leeuwarden):
AZ C2 - FC Groningen/Cambuur C2 (12.15 uur)
FC Groningen/Cambuur D2 - SML D1 (12.30 uur)

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws