A1 ten onder tegen PSV; zestien treffers voor D-teams.

Vrijdag 06 november 2009 om 11:01

Op Corpus den Hoorn leed A1 een nipte nederlaag tegen koploper PSV. B1 speelde gelijk bij Excelsior terwijl C2 op eigen veld een punt pakte tegen AZ. D1 en D2 haalden allebei fors uit en voegden een karrenvracht doelpunten toe aan hun totaal.

RVO FC GRONINGEN A1 1-2 PSV A1
——————————————————————————–
Het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding Groningen leed voor het eerst in bijna een jaar weer eens een thuisnederlaag. Koploper PSV, dat tot dusverre enkel tegen AZ een nederlaag leed, was met 1-2 te sterk. De Brabantse ploeg nam in de achtste minuut een voorsprong. Zes minuten later was het echter alweer gelijk. Uit een derde opeenvolgende hoekschop was het Arjan Akkerman die raak wist te koppen. In de 27ste minuut kwamen de Eindhovenaren op 1-2 dankzij een prima ingeschoten vrije trap. Acht minuten voor rust kreeg PSV nog een goede kans maar het bleef na 45 minuten voetbal bij 1-2. In de tweede helft hadden de gasten wel het betere van het spel en speelden ze wat gemakkelijker. Toch had de ploeg van trainer Paul Raveneau zeker mogelijkheden. Zo schoot Elsin Yilmaz vlak voorlangs. In de 74ste minuut kreeg PSV overigens de kans op 1-3 maar doelman Steffen Bakker redde knap. In de slotfase probeerde de FC het wel maar met name uit de standaardsituaties werd te weinig gevaar gecreeerd.
EXCELSIOR B1 1-1 RVO FC GRONINGEN B1
De B-junioren van de RVO FC Groningen konden opnieuw een uitwedstrijd tegen een laagvlieger niet winnen. In Rotterdam was de ploeg van trainer Peter Moltmaker wel beter maar had het moeite met het verzilveren van de kansen. Na een doelpuntloze eerste helft brak Yoell van Nieff in de 65ste minuut de ban. Net als tegen Heerenveen/Emmen en Ajax schoot hij een vrije trap ineens binnen. Lang leek de FC de drie punten mee naar huis te nemen maar in de slotfase ging het alsnog mis. In de slotminuut haalde de thuisploeg uit een van de weinige kansen het optimale rendement en redde het op eigen veld alsnog een punt.
RVO FC GRONINGEN C2 1-1 AZ C2
De eerstejaars C-junioren van RVO FC Groningen blijfven ongeslagen maar speelden wel voor de vierde maal gelijk in deze najaarscompetitie. De start van de ploeg van trainer Erik Muntendam was opnieuw prima. Na een misverstand in de defensie van de Alkmaarders joeg Richairo Zivkovic de bal hard in de kruising. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong. Een paar minuten na de openingstreffer scoorde AZ uit een strafschop de gelijkmaker. De ploegen bleven in het vervolg aardig in balans maar de FC kreeg de betere mogelijkheden. In de slotfase was ook AZ echter nog dichtbij een doelpunt. Met nog drie wedstrijden te gaan mag RVO FC Groningen C2 zich nu al langzaam gaan opmaken voor de kampioenscompetitie.
UNION D1 2-9 RVO FC GRONINGEN D1
De ploeg van trainer Hugo blijft in het spoor van koploper NEC/FC Oss na een monsterzege in Malden op Union. Binnen veertien minuten was de ruststand van 1-4 reeds bereikt dankzij onder meer twee doelpunten van Rutger Etten. Na rust liep de score snel op. Van de vijf gemaakte doelpunten in de tweede 30 minuten scoorde Rutger Etten opnieuw tweemaal. Voor de middenvelder waren het opvallend genoeg meteen zijn eerste vier doelpunten van dit seizoen. Tegenstander Union had voor deze wedstrijd slechts tweemaal gescoord maar verdubbelde dus haar productie. In de 56ste minuut schoot de thuisploeg nog een strafschop tegen de paal.
RVO FC GRONINGEN D2 7-0 DRACHTSTER BOYS D1
De eerstejaars D-pupillen blijven koploper in de Tweede Divisie F na opnieuw een ruime overwinning. Ondanks een vrij zwakke wedstrijd werd tegenstander Drachtster Boys D1 op een zevenklapper getrakteerd. Delano Goeree opende in de 18de minuut met zijn vijfde seizoenstreffer de score. Op slag van rust bepaalde Dennis Molema de stand op 2-0. In het tweede half uur zette topscorer Jannik Schoon de ploeg van trainer Peter Hoekstra al snel op 3-0. Acht minuten later schoot de Duitse spits nummer dertien van dit seizoen binnen. In het laatste kwartier had de Friese verdediging nauwelijks meer vat op de thuisploeg. Via Lorenzo Valente (45.), opnieuw Dennis Molema (52.) en de tweede treffer van de dag van Lorenzo Valente (55.) werd de eindstand bepaald op 7-0. Volgende week zondag speelt RVO FC Groningen D2 op de Esserberg tegen Be Quick 1887 D1. Die wedstrijd wordt voorafgaand aan het hoofdklasseduel tussen Be Quick 1887 en De Treffers gespeeld.
Bekijk enkele doelpunten uit de wedstrijden van A1, C2 en D2 op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd. (www.youtube.com/fcjeugd)