A1 sneuvelt in bekertoernooi.

Donderdag 13 januari 2011 om 11:20

In de Nike Cup heeft FC Groningen/Cambuur de laatste acht niet weten te bereiken. Na het nemen van strafschoppen verloor A1 van VA FC Twente A1. D1 speelde in de eerste wedstrijd na de winterstop met 1-1 gelijk tegen NEC/FC Oss D1.

De strafschoppenserie van A1 en het doelpunt van Tommie van de Looi (D1) zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd.
———————————————————————————-
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 0-0 VA FC TWENTE A1
VA FC Twente A1 wint 3-5 na strafschoppen
Het vlaggenschip van de jeugdopleiding is in de achtstefinales van de Nike Cup gesneuveld. Een pover duel tegen VA FC Twente eindigde doelpuntloos gelijk waarna de Tukkers de sterkste waren in de daaropvolgende strafschoppenserie. Voor rust had de thuisploeg een licht overwicht maar kansen leverde dit nauwelijks op. Ook de Groningse doelman Fij, die de in de warming-up geblesseerde Stefan van der Lei verving, had weinig te doen. Ook na de hervatting waren de teams aan elkaar gewaagd. In de slotfase probeerden de gasten met enkele afstandsschoten een overwinning te forceren. Het gelijkspel was desalniettemin een juiste uitslag. Voor een plek bij de laatste acht moesten er derhalve strafschoppen worden genomen. Mark Diemers schoot de tweede penalty voor FCG, in dit duel gecoacht door D3-trainer Peter Hoekstra, naast het doel. De overige spelers schoten onberispelijk raak waardoor de gasten uit Enschede de serie met 5-3 winnend wisten af te sluiten.
strafschoppen | 0-1 Mirco Born, 1-1 Alim Ozturk, 1-2 Filip Orsula, Mark Diemers mist, 1-3 Chris David, 2-3 Yoell van Nieff, 2-4 Quincy Promes, 3-4 Jesse Renken, 3-5 Cas Peters

opstelling | Renze Fij, Paulo Francisco (81.Gustavo van der Veen), Alim Ozturk, Atilay Batbay, Yoell van Nieff, Jesse Renken, Tigran Gazarjan, Frits Dantuma (68.Pandu Scholte Albers), Arjan Akkerman (87.Ifeayi Gorissen), Henk Bos, Mark Diemers.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 1-1 NEC/FC OSS D1
Op Corpus den Hoorn moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. De bezoekers kenden een droomstart en stonden al na dertig seconden op voorsprong na een onoplettendheid in de Groningse verdediging. NEC/FC Oss was aanvankelijk de iets sterkere ploeg maar naarmate de eerste helft vorderde kwam de ploeg van trainer Hugo steeds beter in haar spel. Eike Begemann kreeg de eerste goede kans maar zijn schot ging net naast. Op slag van rust werd het dan toch gelijk. Uit een hoekschop van Begemann kopte Tommie van de Looi knap raak. In het tweede half uur kreeg invaller Delano Goeree een aantal mogelijkheden maar miste de scherpte. In het laatste kwartier had FCG het zwaar en waren de gasten een paar maal dichtbij een doelpunt. Vijf minuten voor tijd kregen ze de beste kans op de drie punten. Eerst raakte de bal de paal waarna doelman Jan Hoekstra in de rebound redding wist te brengen. Dankzij het behaalde gelijkspel bleven de tweedejaars D-pupillen van FC Groningen/Cambuur derhalve voor de zesde maal op rij ongeslagen.
scoreverloop | 0-1 (1.), 1-1 Tommie van de Looi (30.)
opstelling | Jan Hoekstra, Emiel Seigers, Jan Hup, Ruendel Martina, Mathijs Elderman, Daan Wijma, Ids Hannema (31.Lorenzo Valente), Tommie van de Looi, Jannik Schoon (31.Delano Goeree), Martijn van Maastrigt, Eike Begemann.
OEFENWEDSTRIJDEN
De B-junioren maakten een zevenklapper tegen de Duitsers van TV Bunde. Twee doelpunten werden gemaakt door zowel Bryan Inge als Fekadu Toussaint. Youri Ploeger en Martin Kamstra kwamen na lang blessureleed weer in actie voor de ploeg van trainer Moltmaker en speelden een half uur mee. Ook de andere thuiswedstrijd werd gewonnen. De tweedejaars C-junioren wonnen eenvoudig met 3-0 van AZ. In de competitie was de uitslag omgekeerd. In Leeuwarden nam FCG C3 het op tegen de C2 van FC Groningen/Cambuur. Bij rust was het slechts 1-0 maar in de tweede helft incasseerden de mannen van trainer Muntendam liefst zes tegentreffers. In Eelde won FCG D3 tenslotte nipt met 3-4 van Actief D1. Het was een duel tussen de koploper uit de hoofdklasse en de koploper uit de Tweede Divisie F. De jeugdige ploeg van FCG, ditmaal onder leiding van Jordy Hoogstrate, nam een 1-4 voorsprong voordat de thuisploeg nog dichterbij kon komen.

FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 7-0 TV BUNDE U.17
Doelpunten: Bryan Inge 2, Fekadu Toussaint 2, Ifeayi Gorissen, Youri Ploeger, Hussein Igiraneza.

FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 3-0 AZ C1

FCG/CAMBUUR C2 7-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
Doelpunten: Tiuri Schieving 2, Stan Haanstra.

ACTIEF D1 3-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
Doelpunten: Jochem de Vries, Nick Heckel, Churendy Margarita, Tristan Cooke.