A1 pakt drie punten; D2 morst punten in Zuidlaren.

Vrijdag 23 april 2010 om 09:10

A1 heeft een belangrijke stap richting lijfsbehoud gezet. De ploeg won eenvoudig van FC Volendam. Het was wel de enige overwinning van vandaag. Drie teams speelden gelijk en tweemaal werd verloren.

In de Nike Eredivisie heeft RVO FC Groningen A1 rechtstreekse degradatie afgewend na een gemakkelijke zege op FC Volendam. Het duel werd al voor rust door treffers van Tiemen van Hezel en Arjan Akkerman beslist. Mocht de ploeg volgende week uit tegen PSV gelijk spelen dan is het veilig en niet afhankelijk van de andere resultaten. RVO FC Groningen B1 voegde opnieuw een punt toe aan haar seizoenstotaal. Dankzij een doelpunt van Bryan Inge wist de ploeg gelijk te spelen bij Sparta Rotterdam.
De competitie is afgelopen voor RVO FC Groningen C1. De ploeg van trainer Grafton Holband leed in het slotduel bij Ajax een 4-1 nederlaag. In de tweede helft maakte Firosan Ademi nog wel gelijk maar in het vervolg was Ajax toch sterker en greep het alsnog de zege. RVO FC Groningen C2 kwam door doelpunten van Youri Schuur en Kasper Oldenburger met 1-2 voor bij FC Utrecht. Een kwartier voor tijd kwamen de Domstedelingen voor het eerst op voorsprong en die voorsprong werd niet meer weggegeven.
De mooiste wedstrijd was in de vroege ochtend in Hengelo waar RVO FC Groningen D1 en VA FC Twente D1 een spektakelstuk afleverden. Viermaal namen de mannen van trainer Hugo een voorsprong maar even vaak kwamen de Tukkers op gelijke hoogte. In de slotminuut nam de RVO via Dennis van Duinen een voorsprong maar op het allerlaatst werd het via een strafschop opnieuw gelijk. RVO FC Groningen D2 verspeelde tenslotte verrassend punten tegen ZFC Zuidlaren. Na een teleurstellende eerste helft kwam de ploeg van trainer Peter Hoekstra na rust veel beter uit de startblokken. Toch werden veel kansen niet omgezet in doelpunten. Pas vier minuten in blessuretijd maakte Nik Lemmink gelijk. Overigens maakte Delano Goeree in dit duel de honderste treffer voor D2 van dit seizoen.
Scorebord:
2 – RVO FC GRONINGEN A1 (Van Hezel, Akkerman)
0 – FC VOLENDAM A1
1 – SPARTA ROTTERDAM B1
1 – RVO FC GRONINGEN B1 (Inge)
4 – AJAX C1
1 – RVO FC GRONINGEN C1 (Ademi)
4 – FC UTRECHT C2
2 – RVO FC GRONINGEN C2 (Schuur, Oldenburger)
4 – VA FC TWENTE D1
4 – RVO FC GRONINGEN D1 (Postma, Pastoor, Haanstra, Van Duinen)
2 – ZFC ZUIDLAREN D1
2 – RVO FC GRONINGEN D2 (Goeree, Lemmink)
De doelpunten van A1 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
De voetbalzaterdag zoals het gebeurde…
17.00: De voetbalzaterdag is afgelopen. Volgende week belooft de slotdag in de Nike Eredivisie enorm spannend te worden. A1 heeft rechtstreekse degradatie afgewend maar kan nog in de nacompetitie terecht komen. Toch heeft de ploeg alles in eigen hand. Pakt het uit bij PSV een punt dan is het sowieso veilig.
Tot volgende week!
Eindstand: Sparta Rotterdam B1 1-1 RVO FC Groningen B1
16.53:
Opnieuw een gelijkspel voor de ploeg van trainer Peter Moltmaker. De 1-1 ruststand is tevens de eindstand. Bryan Inge schiet de RVO op voorsprong. Daarna krijgt de thuisploeg een strafschop en dat levert de gelijkmaker op.
Eindstand: Ajax C1 4-1 RVO FC Groningen C1
16-47:
De tweedejaars C-junioren sluiten de competitie af met een grote nederlaag. Na rust heeft de ploeg alle pech als Martin Kamstra op de paal schiet en Glenn Bijl op de lat. In de 46ste minuut wordt het dan toch gelijk door Firosan Ademi. Negen minuten later scoren de Amsterdammers duidelijk in buitenspelpositie en vanaf dat moment speelt de ploeg van trainer Grafton Holband een verloren wedstrijd. In de slotfase wordt het nog 4-1.
16.43: Het wordt volgende week uitermate spannend in de Nike Eredivisie. Van de concurrenten onderin winnen Willem II/RKC en NAC Breda hun wedstrijden. Onderin is de stand nu als volgt: 9.Sparta Rotterdam (25-29), 10.RVO FC Groningen (25-29), 11.NAC Breda (25-28.), 12.Willem II/RKC (25-26), 13.Roda JC (25-24), 14.FC Volendam (25-11).
16.31: In de Tweede Divisie F is de stand aan kop na het gelijkspel van D2 in en tegen Zuidlaren als volgt: 1.RVO FC Groningen (22-56), 2.GVAV Rapiditas (20-47), 3.SC Cambuur (22-43), 4.Emmen (19-41)
Eindstand: RVO FC Groningen A1 2-0 FC Volendam A1
16.28:
Na een stroeve tweede helft blijven de drie punten in Groningen. Na rust wordt niet meer gescoord maar worden ook weinig kansen en mogelijkheden meer gecreeerd. Enkel schoten zijn nog gevaarlijk maar de verdediging van de gasten blijft eenvoudig op de been. Derhalve een belangrijke zege, het wachten is nu op de andere uitslagen.
Eindstand: ZFC Zuidlaren D1 2-2 RVO FC Groningen D2
16.22:
In de strijd om het kampioenschap morst de ploeg van trainer Peter Hoekstra onverwacht punten. Na een opgelopen achterstand bij rust maakt Delano Goeree in de 57ste minuut gelijk. Het venijn zit hem daarna in de staart. Via een dubieus gegeven strafschop neemt de thuisploeg in blessuretijd opnieuw de leiding en lijkt een nederlaag in de maak. Toch pakt de ploeg nog een punt als Nik Lemmink vier minuten in blessuretijd raak schiet. In de tweede helft miste de RVo nog een groot aantal kansen.
15.31: Ook rust in Rotterdam. Het staat 1-1 bij het duel van B1 tegen Sparta.
15.26: Op Corpus den Hoorn lijkt de wedstrijd tussen het vlaggenschip van de RVO en FC Volendam gespeeld. In de 21ste minuut mist Hilal Ben Moussa in eerste instantie een grote kans maar in de daaropvolgende aanval maakt Tiemen van Hezel de 1-0. Zes minuten later scoort Arjan Akkerman na goed voorbereidend werk van Wouter Vente de tweede treffer. Even daarna schiet Kelvin Bossman nog op de paal. Ruststand dus 2-0.
15.24: C1 begint tegen Ajax aan de tweede helft. De Amsterdammers staan na 35 minuten met 1-0 voor. Het doelpunt valt in de 24ste minuut. In de beginfase raakt Firosan Ademi de paal en de thuisploeg de lat. Vlak voor rust mist Yoni Even-Zur een grote kans op de gelijkmaker. Hij mist oog-in-oog met de doelman.
15.21: Rust in Zuidlaren waar D2 tegen een verrassende 1-0 achterstand aankijkt. Het doelpunt valt in de 15de minuut. D2 heeft het moeilijk met de strijd en passie van ZFC Zuidlaren D1.
Eindstand: FC Utrecht C2 4-2 RVO FC Groningen C2
14.23:
Opnieuw een nederlaag voor de ploeg van trainer Erik Muntendam. Toch start de RVO goed. Dankzij doelpunten van Youri Schuur (9.) en Kasper Oldenburger (21.) komt het met 1-2 aan de leiding. Daarna krijgt de ploeg vele goede kansen maar is het de thuisploeg die gelijk maakt. Ook na die gelijkmaker blijft de RVO de betere kansen creeeren maar gescoord wordt er niet. Utrecht is wel effectief en komt in de 58ste minuut aan de leiding. Vervolgens gooien de gasten alles op de aanval maar wordt het vier minuten voor tijd uiteindelijk 4-2.
14.05: Over een klein half uur start de wedstrijd tussen A1 en FC Volendam. Trainer Paul Raveneau stuurt de volgende elf mannen het veld in: Steffen Bakker, Wouter Vente, Alim Ozturk, Nick Bakker, Yousouf Zinga, Tiemen van Hezel, Kelvin Bossman, Eduard de Jonge Rosa, Arjan Akkerman, Hilal Ben Moussa, Yoell van Nieff.
De tweevoudig doelpuntenmaker van vorige week, Atilay Batbay, is afgelopen week geblesseerd geraakt op de training en doet niet mee. De bank wordt vandaag bezet door Alexander Vogel, Luis Pedro da Silva Ferreira, Henk Bos, Lukas Bijker, Robbin Kuipers, Emiel Staal, Elsin Yilmaz en Josha Ottens.
13.36: Rust bij de wedstrijd van C2 in en tegen Utrecht. Na vijftig minuten is de stand 2-2.
13.24: D2 kan de titel vandaag nog niet winnen. De andere concurrent, GVAV Rapiditas D1, wint eenvoudig met 6-0 van WVV D1.
13.03: Na 25 minuten leidt C2 bij FC Utrecht met 1-2. De doelpunten zijn gemaakt door Youri Schuur en Kasper Oldenburger.
13.01: In de Tweede Divisie F bij de D-pupillen verliest Emmen av D1 met 0-1 van SC Cambuur D2. Dat betekent dat RVO FC Groningen D1 een belangrijke concurrent om de titel kwijt is.
12.09: Straks dus het duel van A1 tegen FC Volendam. De stand onderin de Nike Eredivisie is met nog twee speelronden te gaan als volgt: 9.Sparta Rotterdam (24-29), 10.RVO FC Groningen (24-26), 11.NAC Breda (24-25), 12.Roda JC (24-24), 13.Willem II/RKC (24-23), 14.FC Volendam (24-11). De nummers 13 en 14 degraderen rechtstreeks terwijl nummer 12 in de play-offs moet.
De concurrenten spelen vandaag als volgt: Willem II/RKC-VA FC Twente, Sparta Rotterdam-Heerenveen/Emmen, Ajax-Roda JC en ADO Den Haag-NAC Breda.
Eindstand: VA FC Twente D1 4-4 RVO FC Groningen D1
11.37:
Het doelpuntenfestijn in Hengelo is ten einde. Na de zes treffers in de eerste helft moet er wel heel lang gewacht worden voordat er weer gescoord wordt. Twee minuten voor het einde neemt de RVO door een treffer van Dennis van Duinen voor de vierde maal in de wedstrijd een voorsprong. De vreugde is echter opnieuw van korte duur want binnen een minuut legt de arbiter de bal aan de andere kant op de stip. De thuisploeg faalt niet en bepaalt de eindstand zo op 4-4. Dat betekent dat in de rangschikking de Groningers drie punten voor blijven op de Tukkers.
10.57: Het is eind april maar pas de eerste maal dat D1 de Voetbalacademie van FC Twente treft. Ook het thuisduel, dat meerdere malen werd afgelast, staat nog op het programma.
10.46: Een doelpuntrijke start in Hengelo waar D1 de eerste helft tegen VA FC Twente afsluit op 3-3 (!). Driemaal komt de ploeg van trainer Hugo op voorsprong maar even vaak maakt de thuisploeg gelijk. Het scoreverloop van de eerste helft: 0-1 Gerald Postma (3.), 1-1 Twente (13.), 1-2 Emiel Pastoor (17.), 2-2 Twente (21.), 2-3 Stan Haanstra (22.pen.), 3-3 Twente (27.).
10.07: Welkom op deze prachtige voetbalzaterdag. Aan het weer zal het niet liggen. Volgens de verwachtingen kan de temperatuur vandaag oplopen tot 18 graden. Om 14.30 uur speelt A1 haar voorlaatste wedstrijd van het seizoen tegen FC Volendam. Een cruciale wedstrijd. Bij winst is de kans groot dat de ploeg van trainer Paul Raveneau zich vandaag veilig speelt.
Het is tevens de laatste volle voetbalzaterdag waarin alle teams in actie komen. De overigens teams spelen overigens uit. Zojuist is in Hengelo het duel tussen D1 en VA FC Twente begonen. Om 12.30 uur beginnen we aan FC Utrecht tegen C2. Om 14.30 uur trappen we af bij Ajax-C1, Sparta-B1 en Zuidlaren-D2. Die laatste ontmoeting is ook bijzonder interessant. Mochten zowel GVAV Rapiditas als Emmen vanochtend punten verspelen dan kan de ploeg van trainer Peter Hoekstra vanmiddag bij winst kampioen worden. Maar de kans is klein aangezien GVAV vandaag de hekkensluiter treft.
We houden alles in de gaten. Updates volgen doorlopend op deze website.